onsdag 30 november 2011

Isolering av annan sort

Pergolalåda
Tänkte visa vad jag gjort med min blomsterlåda på altanen på baksidan. Insåg att jag inte hade en bild på när den blommade som mest. pengabladen växte en bra bit ner på marken och lavendeln och pelargonen slingrade sig i armeringsmattan.

Vinterisolerad
 För någon vecka sedan såg jag till att skydda framför allt vinrankan mot ännu en snöig och kall vinter. Den har alltid varit nedgrävd och klarat sig väldigt bra. Därför blev jag lite osäker nu när jag har grävt upp den och satt den i en blomsterlåda.


Ibland är det bra med överblivet byggmaterial, då kan man använda det som isolering runt lådan. Frigolitskivorna var tom så höga att de skydda en bit över kanten på lådan. Här ser man vinrankan och pergolan sticka upp, så gröna o fina blommor i November har man inte sett på länge.

Altanen på baksidan
Hela altanen på baksidan innan stormen i helgen. Det enda som hade vält efter stormen efter grillen och blomsterkrukan nere till vänster. Runt den isolerade blomsterlådan hade jag hunnit sätta fast ett par spännband så att den inte skulle linda upp sig själv.

Den som kan förklara för S varför vi trädgårdsmänniskor gör så här och varför det fungerar får en stor kram av mig!

/Erika

2 kommentarer:

Humlan sa...

haha Verkar som S inte riktigt är med i trädgårdsnörderiet? ;)

Tror vinrankan klarar sig alldeles ypperligt. Vilket påminner mig om att jag kanske ska ge mig ut i helgen o täcka några av mina rosor...

Ha de gott!

Helena sa...

Det här med trädgårdsskötsel är inte riktigt min grej heller så jag kan tyvärr inte hjälpa dig där :)Trevlig kväll! kram Helena