tisdag 31 juli 2012

Jordigt

Planerad tomt
Så här kommer det att se ut när man står högst upp på vår tomt fram tills dess vi får planterat en häck. Då kommer man inte se så mycket mer alls. Andra muren täcks pecis av första muren men om någon vecka borde man se lite plantor sticka upp, häcken planteras inte förr än till hösten. Där grävmaskinen och skottkärran står skall det bli gräs om bara det inte regner så att vi kan kratta bort alla rötter och stenar.

Farstukvist med nivåskillnad
Här är slänten som jag hoppas skall bli full med rosa fluffiga perenner.

Plantor
Här har vi Morning Light, Dronning Ingrid och Stäppsalvia "Caradonna" som skall vara uppe på den över nivån. Har även fyndat en akebia på rean som skall finnas här med.

Svart/vit sjösten
I fredags kom det en morgonpigg lastbilsschauför hem till oss med ett par ton jord och tre säckar med svart/vit sjösten. Säckarna kunde han lätt som en plätt ställa en bit upp på tomten så vi kommer inte behöva gå upp och ner i trappan som vi gjorde med det vita gruset till baksidan.

/Erika som hoppas på mindre regn

3 kommentarer:

Husprojekt Drömhus / www.lantligahem.se sa...

Kommer säkert bli jättesnyggt!
Ni kämpar verkligen.

Skall bli spännande att se slutresultatet :)
Kram
Tiina

Lindas trädgårdsblogg sa...

Oj, Ika!!! Jag har inte varit in på ett tag och nu har det hänt GREJER! Det är inte små projekt ni tar er till, vad duktiga ni är som gör dessa stödmurar själva. Med er lutning blir det nog bra tryck, men ni verkar göra det oerhört grundligt. Åh vad jag många gånger önskat mig en minidumper... Lycka till! Ps, jag har lite risa fluffiga spansknävor om det kan passa. Ha det gott!

Lindas trädgårdsblogg sa...

Rosa spansknävor, menar jag!