tisdag 21 juli 2009

Byggmaterial

104 plankor bar jag upp på tomten i söndags. Okej, jag bar inte alla själv men typ 70 av dem bar jag. Min lilla beninga axel tyckte inte det var så jätte roligt så när högen var klar tyckte jag att jag kunde få gå på lite fotboll på den nya fina arenen vi har i Göteborg. Himla trevlig avslutning på helgen som man nästan får kalla avstamp för bygget.

Första beställningen av takmaterial har gått iväg. Lecablock, murbruk, reglar, råspont, takpappa bl a. Sånt vi behöver för att klara av att få det lite tätare när takstolarna är på plats.
Känns himla skönt att veta att saker är på gång hit. Nu är gäller det att vi får rivit panelen och tagit bort en del av altanen så det är fritt fram för byggställning och lecablock.

Angående kaminen i förra inlägget som en del frågat efter så hoppas vi få plats med en kammin med ett rör upp i taket och inte en muradmurstock som i dag som tar jätte stor plats. Den är inte så prioriterad kan jag säga men det kan ju ändras till vintern.

/iKa

Ps. Anledning att det bara är en ställning över plankor och inget partytält är att det blåser massa och hela alltet var på väg här i från fågelvägen.

3 kommentarer:

Ronja sa...

Det lät som en bra avslutning på dagen att få se lite fotboll. Det är jobbigt med renovering, men det är ju så vansinnigt trevligt när det är färdigt att det kan vara värt besväret. Hoppas allt går bra för er, det ska bli kul att få se resultatet!
Kram från Ronja :)

Huset på Marbogården sa...

Fotboll är alltid lika roligt att gå på:) Speciellt om det är Blåvitt som spelar......

Vimsingen sa...

Jag är full av beundran för er som ska göra allt jobb själva. Jag är trött som det är.....

Ska ni förtärka väggar inomhus eller har ni tänkt lösa bärigheten på annat sätt?
/Vimsingen