söndag 14 augusti 2011

Asien är hos oss

Före gruset o efter trädfällning
 Vi bytte trädgårdsprojekt för i sommar från häck till att snygga till efter trädfällningen. Vi hann klart med en dag till godo! Här kommer en hel drös med bilder, före och efter.

Gamla planteringsbordet
Den här delen av trädgården ligger Nordost, det är skugga nästan hela dagen men efter trädfällningen så kommer solen åt lite längre upp i berget.

Fräst
 Tanken är byte ut markunderlaget då gräset växer så dåligt och för att spä på känslan av det Asiatiska temat i rabatten till höger i bilden. Rakt fram kommer det att bli en rabatt så småningom men jag vet inte om jag vågar plantera där nu om det blir en lika kall vinter igen. Hade ni vågat chansa?

Fräst
Gamla planteringsbordet är borta så även alla stenar som har täckt marken. Jag har lagt ut stenar till höger om trappen samt ställt ut ännu en bambu. Bambun Panda kan bli upp till 3 meter så man kommer att få insyns skydd över planket. Jag ser det mer som att man får en trevlig bakgrund ihop med planket.

Fräst
Här är samma rabatt som på allra första bilden i inlägget. Det kommer bli en rad med stora stenar rakt ut till vänster från stupröret. Detta för att gruset inte skall hasa ner av sig själv. Koppar tunnan är en av flera saker som vi fått ta över från en släkting i sommar.

Vit sten
Här är den vita stenen som skall skyfflas ut över ca 20 kvm. Vi har fått hem 2 stycken pallar med var sin gigantisk säck, totalt 2 ton. De flesta vet att vår tomt inte är platt så ni förstår jobbet!?

Efter med vitt grus
 Här är det vita gruset/stenen på plats. Vi bar 1½ ton med hjälp av hinkar, sambon använde sig av ett gammalt ok som vi fick låna av en granne. Trodde aldrig vi skulle få upp allt grus på en dag och jag har faktiskt ingen direkt träningsvärk i dag. Trodde jag skullle få lida hårt idag.

Efter med vitt grus
Bambun vid trappen är nergrävd, stenarna som avskiljare är på plats, koppartunnan som är översvämmad av allt vatten (21mm på en timma) lika så. Den röda plastkrukan med en planka uppe på skall föreställa en buske för att skapa en öppning mot den här delen av trädgården, nu är det helt öppet rakt ner för gräset.

Efter med vitt  grus
Helheten upp mot asiatiska rabatten.

Avskiljare
 Här ser man avskiljningen bättre samt vattentunnan.

Vattentunna

Vattentunnan i hop med stenar vid en av ingångarna till vår krypgrund. Man kan skymta svarta platskurkor i bakgrunden. De skall symbolisera Höstsilverax "Pink Spike", fyra stycken övera hela området för att vara exakt. Jag har ju fått lite hjälp på traven med trädgårdsritningarna så det är från dem jag utgår. Att sprida ut de här röda växterna skall hjälpa till att binda i hop rabatten och höra i hop med den japanska lönnen.

Trampsten
Den här stenen låg bredvid stenen till ingången för krypgrunden. Vi har nu flyttat den så att det skall bli lättare att använda trappan upp till altanen. Den här trappan var gjord med tanke på att marknivån ev skulle ändras.

Bergsbambu Panda
Här är en av fyra Pandabambus, skall köpa två till och sätta i den tänka rabatten som visats på några bilder. De vågar jag mig nog på att plantera i år. Ni skymtar en av de svarta plastkrukorna här. En av dem andra kommer vara på andra sidan trappan.

En massa bilder blev det, jag hoppas att ni lyckades hänga med. Lär bli en del mer bilder här i från under sommaren/hösten. Nu är det bums i säng för i morgon är det tillbaka till jobbet igen. Undrar om jag kan komma fram på vägarna efter kvällens hällregn!?

/Erika

6 kommentarer:

Adaras mamma sa...

Åh, så fint det är! Vi har fixat balkongen idag, men det blir liksom inte lika dramatiska ändringer

Linda V sa...

Jag säger: WOW! Och vilket hästjobb, men bra blir det!

Graadskan sa...

Vilken skillnad! Det blev väldigt fint!
Bra jobbat!!

Kram Camilla

Jord under naglarna sa...

Så fint det blir!! Jag gillar det vita gruset väldigt mycket.

Marina sa...

Snyggt! Mycket fin vattentunna.

Visst var det du som undrade över mina collage? Jag gör dem i Picasa, ett gratisprogram. Enkelt!

Kram!

Klipphöjden3 sa...

Så snyggt det blev. Tänk vad mycket man kan ha grus till:)

Jag tror faktiskt snart det är färdigt för sommarkläderna för i år. I helgen tvättade jag ur och "blåste ur" barnens pool. Nu är semestern och sommaren slut. Jag är glad om jag har fel;)