torsdag 11 augusti 2011

Stor röjning

Lind före
Sitter inne med en kopp thé, lite choklad, värmeljusen tända och har Fixa Höst bredvid datorn. Allt detta på en semesterkväll. Visst mysigt men jag vill ha mer sommar!!! Vad passar bättre än att samla i hop lite bilder och visa lite före och efter bilder från vår storröjning.

Det gäller trädfällningen som skett nu i sommar. Ena grannen tog in en expert som gick över hennes träd var av ett stod på vår gräns. Före bild är ovan, man ser ingen granne utan bara lummiga träd, ingen insyns här inte.

Lind efter
Efter är nu tre stycken av sju stammar kvar helt kala eller hamlade som det heter. Grannens hus syns och ljuset och tomheten är ett faktum. Gissa om vi fick fart att sätta fart med trädgården här bakom nu?!

Asp före
En annan granne visste att vi ville fälla aspen någon gång så han kom helt enkelt förbi en kväll med sin såg och frågade om vi skulle göra det nu?! Ööööhhh jamen visst sa vi, fram med stegen och vips satt grannen högst uppe och kapade grenar för hand (man skymtar en mörk figur en bra bit upp på bilden). Aningen skillnad mot experten som körde sin smidiga motorsåg med en hand.

Asp efter
Tomten som har börjat tömmas på byggmaterial blev helt plötsligt full igen. Inte nog med det, vi har inte ens plats för mer ved i vårt nya vedförråd!! Nästa dag slet sambon med att stycka upp stammen och sedan slängde vi allt ris på en brasa. Ingen mer flis för mig, har fortfarande halva högen kvar från det grannens expert flisade upp åt oss.

Vill påpeka att grannen har gått utbildning i trädfällning och visste vad han gjorde.

Till er som funderar över att plantera en asp säger jag NEJ!!! Ett träd som kan leva mer än en asp får man leta efter och usch vad skott den skickar över hela gräsmattan. Det är så tyst och skönt nu i vinden som blåser när det inte regnar.

Annars funderar jag fortfarande över vad sommar är för mig. Ska se om jag hittar de bilder jag behöver för att visa vad som är för mig.
/Erika

1 kommentar:

Marina sa...

Det där med te, choklad och tidningen låter mycket mysigt men visst skulle jag också vilja ha lite mer sommar (även om jag gillar hösten också).

Trädfällningen var rejäl ser jag! VI önskar att vår ena granne ville fälla sina träd som tar vår kvällssol, men han verkar inte ha några planer på det. Det är träd som inte hade gjort någon skillnad på insyn så det hade bara varit positivt.

Kram!