söndag 9 februari 2014

Vintern som kom till slut

Huset vintern 2014
Jag hade lite hoppats på att snön inte skulle komma i år men jag fick fel. Det positiva med snön är att det blir lite roligare att fotografera utomhus. Hann med några foton den här korta(?) vintern.
Nu är jag inte lika duktig fotograf som hon som var hemma hos oss och fotograferad år Hus & Hem Trädgård men jag har ändå valt att fotografera delar av trädgården som hon så fint fångade upp när vädret var lite varmare.

Gången med snö för första gången

Störta förändringen den här vintern är den här gången. Vi har kunnat gå upp till huset och ner till bilen utan att vara rädda för att halka den här vintern. Det är som ett kvitto på arbetet vi gjorde i somras. Något sent kan man tycka men fortfarande en belöning!

Vinranka med kåltrast
 Vid den här spaljén växer en vinranka som klättrar upp i pergolan över altanen. I tidningen satt vi här i ljuset av våra infällda belysning  i pergolan och ljuset av den här färgglada ljusslingan. Ljusslingen från IKEA må vara fin men den lyser inte längre om man säger så...... Nu sitter kåltrasten här och väntar på att jag skall lägga ut lite mer äpplen åt honom.

Rosportal
Rosportalen är fin som den är och fotografiet på mig och min fästman i tidningen är jätte fint men jag vill ändå se portalen täckt med den röda fina klätterrosen.
Jag vet inte riktigt varför jag inte tog hand om salixen i den här krukan. Det är tomt utan krukan där då det är helt öppet mot grannen och jag har flera funderingar om vad man kan göra för att skydda vår trädgård mer. Eller var jag bara inte helt motiverad att ordna en vinterplats för den här stora, tunga växten?
Våren kommer ge oss många svar....så är det ju när man har en trädgård som fylls med många nya växter år för år.

Har ni märkt att det är ljusar nu?
/Erika

1 kommentar:

Marina sa...

När kommer det reportaget i affären? Jag brukar inte köpa tidningar så jätteofta.

Ni har så fint, året om. Trappan gillar jag och jag kan tänka mig att det varit skönt att inte behöva halka omkring.
Här har vi nästan ingen snö kvar nu. Bara där drivorna var som djupast.

Kram