lördag 13 december 2008

Ljusets drottning

Läste Pernilla Månsson krönika i senaste Drömhem och Trädgård där hon skrev om hur hon tyckte det var lite lustigt att använda sin mobil som belysning när de går till deras garage. Vardagsmat för en som mig som bor på landet med en väg som inte har en gnutta belysning. Mobilen är ju guld värd i dessa mörka dagar Skulle inte hitta till brevlådan utan den och när jag åkte buss var det bäst att lysa upp för bussen är inte känd för att alltid stanna här.

Därför vill jag tipsa om mitt smartaste fynd sen jag flyttade ut på landet. Pannlampa från Biltema för 129kr!!! S var så impad att han snodde min lampa och då var det bara att skaffa en till. Den var grym att ha när vi byggde garaget sent förra hösten och nu när S varit under huset för att dra rör till toaletten.

Idag var vi runt lite för att köpa lite små grejer till vardagsrummet bl a. Är inte riktigt klara där än men snart så. Har jag visat bilder på gardinerna? Hmmm strök dem en gång till i dag, när de ändå var nerplockade, med stärkelse. Doften av Verda Spraystärk får mig att tänka på jul, den påminner när mamma strök saker till jul när jag var liten. Doftar himla gott tycker jag! Var lite väl generös med den för det vart lite mycket på trasmattan så jag tog några tag med strykjärnet där med för att slippa det fuktiga.
Måste sett knäppt ut!



Öööö hmm oki vad jag ville säga egentligen var att under dagens lilla tripp blev det en liten ficklampa som alldeles lagom får plats i min hand, 29 kr på Clas Ohlson. Har haft en liten lampa på min bilnyckel men den tenderar jag till att tappa själva lamphuvudet på så jag har varit på jakt efter något bättre. Denna skall nu lysa upp vägen för mig så att jag inte snubblar i mökret. Mobilen f

Detta är Lucia-ljus för mig i år. Nästa år kanske man får se ett riktigt Luciatåg!?

Hoppas ni har fått se någon Lucia och en trevlig Tredje Advent på er alla!!!

/iKa


----------------
Now playing: Barenaked Ladies - Green Christmas (The Christmas Lounge. Chilled holiday grooves and classic winter lounge tracks. [SomaFM])
via FoxyTunes

4 kommentarer:

::fina:: sa...

Hehe kul Lucia-inlägg om det smidiga lilla portabla ljuset! Jag håller fullständigt med, pannlampor är toppen! Har ridit en hel del i mörka skogar och har då varit en flitig användare av detta sken. Dock riskerar man snart att drabbas av tunnelseende och jag som har livlig fantasi vill ju gärna ha koll åt sidorna också, haha. Önskar dig en fin tredje advent!

Taklyftet sa...

Tänkte bara kika förbi och önska God Jul och Gott Nytt År!
Vad synd att jag inte orkade ta mig till julpysselt, det hade varit kul att ses.
Kram Jenny

Karin sa...

Pannlampor och ficklampor är så användbara! Mobilen är inte dum den heller. Brukar få lysa upp med den när jag ska öppna dörren och det är mörkt.

Tack för dina hälsningar hos mig! :) Trevlig tredje advent! Kram Karin

Lina sa...

Kul inlägg! Jag fick en pannlampa av min sambo i födelsedagspresent i november, fast det är mest han som använt den... Ha en bra vecka!