onsdag 20 januari 2010

Glasskärvor


Contura 560T

Igår fick vi äntligen våran kamin men när vi lyfte på lådan så såg den ut så här!! Glaset i dörren hade gått i tusen bitar. Lådan var i jätte fint skick så det var antagligen den lösa metallbiten inne i kaminen som åkt runt och knackat sönder rutan från insidan. Förstår inte varför man lägger en lösbit tillsammans med glasdörrar men men vi blev lovade en ny av Nibe. Nu är det bara att vänta på lite mer golvmaterial och att snön skall smälta så att vi kan klättra upp på taket och borra hål för skorstenen.
Sambon fick testat hole-in-one på ett ställe innan allt material tog slut i helgen. Han var mycket nöjd med resultatet. Mer material sitter jag och väntar på just nu, har varit till tippen med ett lass för att få plats med alla golvskivor bl a som kommer.Blir lite blandade bilder i dag, passade på att fota golvet i morse tillsammans med Bosse. Så här långt räckte golvskivorna i helgen. Dagens lass skall förhoppningsvis räcka till två lager till bottenvåningen. Vi skall sedan fräsa spår själva för golvslingorna. Om det är någon som har egen erfarenhet av detta får ni gärna skriva en rad till oss med tips.Hallen med trappan till vänster, man ser att vi byggt ut just vid dörren då det är helt nya golvreglar som börjar där. Ikväll blir det till att fortsätta att riva upp det gamla fina plankgolvet och ta bort den äckliga stenullsioleringen.Härom dagen gick jag runt på baksidan av huset och kollade in, sambon stod och drog sina rör vid ett fönster. Han hade på sina nya hörselkåpor med radio och var nog i en egen värld för han studsa till ordentligt när han såg mig stå där stirra på honom. Där fick han för alla snöbollar han försökt kasta på mig!!Vi röjer bort ena avlastningsytan efter den andra i huset så nu har sambon skaffat sig ett eget portabelt ritbord. Måste ju vara lite rädd om ritning med alla viktiga noteringar på.

Trevlig tisdag på er, jag sitter nog kvar här i värmen och väntar på Deromebilen!

/Erika

10 kommentarer:

Adaras mamma sa...

Vilken otur med kaminen!
Trots brist på material tycker jag att det verkar gå framåt i rask takt. Bra jobbat!

Marina sa...

Så typiskt att det vat söndriga delar i kaminen. Hoppas det itne dröjer så länge att få nya hela delar. Kram!

Livet på Marbogården sa...

Ja man kan undra hur de tänker när de lägger lösa föremål tillsammans med glas! Skönt att det löste sig i alla fall. Ha det gott i snön! Kram

Graadskan sa...

Men så trist!! Hoppas den nya kommer snart och att vädret tillåter att ni gör hål i taket!

Du får mer än gärna maila mig en vägbeskrivning! Nicke Nyfiken är mitt mellannamn... ;)

Kram Camilla

Jord under naglarna sa...

Även om man får nytt så är det ju så tråkigt när det är trasigt och man får vänta ännu längre. Mysigt med kamin kommer det ju att bli i alla fall!

Elin - Ett hus till oss sa...

Va fin kaminen är. Vad synd att glaset va trasigt. Skönt att ni fick en ny.

Jag önskar er en mysig helg, Kram Elin!

Lina-La funkis villa sa...

Hejar tillbaka!

Vad tråkigt att den hade gått sönder men det går nog smidigt att få nya.

Lina-La funkis villa sa...

Japp, det bara låg löst inne i kaminen.

Kram

Anonym sa...

Hej!
Tråkigt med er kamin. Den ser ut som vår, fast vi har sten på sidan oxå och inte glas.
Det ser ut att gå bra för er med ert projekt! Kul att se förvandlingen!
Hoppas allt är bra annars!
Kram//Sofie

Jenny sa...

Nä usch gu va tråkigt att den var sönder vid leverans :(

Kommer ng bli superfint med lysdioderna i fönstrena, ska bli kul o se resultatet :)

Kram Jenny