måndag 15 december 2008

Redan 3:e Advent och lite till


Jag är lite förvånad över att det redan är tredje advent men jag är inte direkt stressad utan jag fortsätter att bara njuta av alla levande ljus, varma brasor, julmusik, glögg och affärer fulla med gosaker.

Själv var jag inne i Göteborg för att insupa julstämmningen på blandat Kronshubodarnas julmarknad. Sedan gick jag till Balders Hage och går jag ut via bakgården och går rakt på två ur fina butiker som hade massa fina saker som var som tagna ur "Jul - i den fransk inspirerede bolig" som jag unnade mig själv för ett tag sedan. De sålde givetvis boken där, jag som letade runt som en tok på webben för att hitta någon som hade den kvar. Mixin hade den inne och skickade den jätte snabbt till mig. Denna ligger nu på mitt nattduksbord tillsammans med en massa julspecialnummer av (nästan) alla inredningstidningar.


Jag kom hem med denna fina glasskål med lock från Lagerhaus för 49kr, tyckte det var ett riktigt bra fynd. På bilden är den fylld med Cloettas skumtomtar som blir liiiiiite mjuka o goa när de stått på spiselkransen. Tanken med att ha choklad i den sprack med andra ord när den blev så fin just där.

Fylld med inspiration åkte jag hem igen och proppade kamminen full och myste i fåtöljen tillsammans med min lilla grå älskade pissekatt. Han hittade sig ett pyttehörn i stolen med mig just i går, knappt så att S kunde se honom.

Hoppas ni får ännu en härlig julvecka!

/iKa

3 kommentarer:

Marina sa...

Stress är inget för mig heller. Jag njuter och idag ska jag ut och "sno" en liten gran till. Hemska människa, förfalla åt stöld på det viset!VArt ska detta sluta???
Vaknade till jordskalv idag så jag hoppas dagen blir lugnare än uppvaknandet.

::fina:: sa...

Åh vad härligt adventsljusen brinner, så vackert! Åh ja, jag kom på att jag glömde skriva vad det är för stjärnor som ligger på bordet. Det är glasunderlägg i filt som jag köpte på Village, deras eget märke Serholt. Kostade en tia styck och finns i olika modeller och färger. Hur mysiga som helst! Nej, det bidde tyvärr inga vovvar som fick nya hem på marknaden, nu söker de alla nya hem i min adoptionsblogg... Kram, Josefine

Millan sa...

Cloetta skumtomtar är en favorit här, köpte en låda för ynka 44 kr på Maxi igår och de varar inte till jul kan jag säga.

Så fint med hyacinten och grankvisten, jag är glad för det enkla och vackra.

Stressa lugnt!