måndag 5 januari 2009

Att googla

Våran lilla grå katt var nyligen inne hos veterinären för problem med ögat. Fick medicin och han blev bra. För någon vecka sedan eller två började lille kraken att nysa som en tok. Inte roligt att ha honom sovande vid sin huvudkudde då vill jag lova. Till slut såg vi även att det kom lite blod med.

Då begav jag mig ut på nätet och sökte efter kattnysningar för han hade blvit helt friskförklarad nyligen av veterinären och jag var lite rädd att det var den farliga kattsnuvan han hade fått.

Katter kan få vanliga fökylningar som läker av sig själv samt kattsnuva i olika grader om jag inte förstod det hela helt fel. Om katten får något av ovan är det alltid bra att åka till sin veterinär och kolla.
Sedan fanns det även ett par som skrev i ett forum om katter att deras katter hade nyst ganska mycket ett par gånger och då hade det slutat med att de hade nyst upp ett grässtrå genom näsan!!

Gissa om jag blev båda förvånad och glad över att se en bit gräs sticka ut ur hans näsa härom kvällen när han låg och nös hela tiden.
Snällt men bestämt hjälptes jag o S åt att dra ut grässtråt. Både katten, matte och husse blev väldigt lättade när det var ute. Vem vill ha ett 6 cm långt strå i näsan när inte näsan är mer än max 3 cm lång?!


Tips, googla mera! Det finna massor av kunskap som folk har delat med sig ute på Internet på ställen man ofta inte skulle komma på att söka själva.

Trevlig kväll!!

/iKa

2 kommentarer:

Kattfot sa...

Åh va skönt att grästrået kom ut och att det inte var något värre. Kattsnuva fick Miranda i slutet av sommaren...hon blev jättedålig. Tog nog extra hårt på henne som har några år på nacken.

Ja tur att det finns så mycket information att hitta på nätet!

kullervilla sa...

Tänk så mycket kunskap vi kan få genom nätet och inte bara det en massa inspiration och nya vänner.
Så söt katt ni har förstår att han nös, fy för att ha gräs i näsan.
Kramiz//kullervilla