tisdag 9 mars 2010

VÅRT kök

I helgen fick vi hjälp med att bära upp vårat kök från garaget, S hade redan börjat att bära men köksskåp som redan är ihopsatta är inte det lättaste att ta själv på en snöig/isig trappa.

Här har vi börjat med att försöka skruva i hop det stora skafferiet. Inte direkt IKEAs kvalitet på monteringsanvisningar men vi fick i hop det till slut.

Vi satte en planka i rätt höjd på väggen som köket hänger på i bakkant så det var nästan bara att ställa upp dem ett efter ett enligt ritningen. Skåpet med lådorna som S har stuppat huvudet i var ett av de smalast men nästan de tyngsta. Trodde de hade lagt alla extra lådor i det skåpet men icke, vi fick leta länge innan vi hittade alla gångjärn etc som behövdes till skafferiet.

Här har vi satt alla underskåp utan de sista, diskmaskinsskåpet. Man kan se plankan i bakgrunden som vi använde oss av. Alltid bra att ha lite gammal panel att använda när det kommer till sånt här, återanvändning i högsta grad!


När jag kom hem från Ullared i söndags så var det dags för denna skönhet att komma på plats. Monteringsanvisningarna för tillhörande rör var lika bra(?) som till skafferiet. Sambon använde uttrycket "Uppfinna hjulet igen" ett par gånger.

Tyckte att slangen såg ut som en elefantsnabel så det var värt ett eget foto tyckte jag.

För att visa hur djupt och stort skafferiet är hoppade jag in i det men det är inte fastskruvat för vi hittade ett fel på det så jag sitter så fint o försiktigt jag bara kan.

Här har våra underskåp kommit på plats och man kan se formen på köket. Diskmaskins skåpet längst till höger och kylskåp, frys och ett vitrinskåp kommer till vänster.

Lite detaljer från lådorna.

Här är då felet som vi märkte, även fast de målade skivorna kan skilja i färg så är vi eniga om att vårat skafferi är helt vitt skafferi medans dörren till skafferiet är ljusgrått precis som resten av köket. Har svårt att tänka mig att vi verkligen ser fel. Hoppas köksdamen hör av sig i morgon så får vi se vad hon säger.

Lite närmare bild på våra köksluckor.

Mmmm min fina vita porslinsho, tänk om vi hade lite vatten med så att man kunde få testa att hälla upp lite vatten och plaska lite med diskborsten.

Så här ser det ut i dag, köket är ju inte helt klart men det känns ändå som ett jätte kliv mot att vi skall blir klara. Sambon har kämpat järnet sista veckan på sin ledighet, han verkligen stupat i sängen för att bli klar med köket innan han börjar jobba igen. Han har tom börjar lite i badrummet, har jag visat det?
Dags att krypa ner i sin egen säng, sambon är i väg med sitt nya jobb så jag har varit ensam en kväll till. :-(
/Erika


https://lh6.googleusercontent.com/-QbMDvqSXHbU/S5axnXXG2CI/AAAAAAAACrs/c3TRMoXLMmc/s512/k%2525C3%2525B6k%25252004.jpg

13 kommentarer:

Vera sa...

Det blir så fint!!

Husprojekt Drömhus sa...

underbara luckor & en sån där porslinsho ville jag också ha... :)

Snäckskalsdalen sa...

Men såååå fint det blir! Gillar ditt skafferi, kanonbra uppfinning och plats för så enormt mycket!
Vilken duktig man du har i huset!
Och tänk när du kan plaska m diskborsten....!!
Kram
Agneta

Mårtensdrätt sa...

Härligt fint Ika, det ser underbart fint ut;)
Kramen

Adaras mamma sa...

Du får ta en hink med vatten, sätta i proppen och hälla i vattnet. Glöm inte att sätta hinken så att vattnet kan rinna ut i den sedan bara :-)
Ses snart!

Humlan sa...

Vilken ljuvlig ho!! Ert kök kommer att bli så himla fint!
Kram!!

Julia sa...

Åh så fint! Jag gillar speciellt skafferiet! Vilka luckor är det? Kram

vitavillan sa...

Wow! Vilken milstolpe!!
Och vad snyggt det kommer att bli. Luckorna är jättefina och jag gillar porslinshon :)

Millan sa...

Nu går det snabbt framåt och vad fint det blir!

Elin - Ett hus till oss sa...

Så snyggt det blir! Ni är så duktiga som jobbar så hårt! Det kommer bli super!

Kram Elin!

Veronica sa...

Det kommer bli SÅÅÅÅ fint!

Veronica

jenny sa...

Så fint det blir, och bara älskar porslinshoar, här har vi det också, fast ikeas.

Ha en fin helg, kramar

Lovis o Martin sa...

Fint köket blir! Gillar diskhon:)