tisdag 26 maj 2009

Botanisklunchtripp

Då ska vi se hur det går att blogga från lånedatorn. Har inte försökt tanka över de bilder jag har fotat de sist så det får blir några från besöket i Botaniska för någon vecka sedan.
Mumin pappan välkommnar alla när man kommer in, himla gullig. Tänk att någon suttit och klurat ute exkat var alla blommor skall vara för att forma detta mönster.

Rhododendron blommade på väldigt många ställen. De hade många olika vita sorter som jag gillade väldigt mycket. Jag glömde lite av att fota namnskyltarna till alla för jag hade fokuset inna på blommorna endast ett tag.

Här är ett hav av myskmadra, roligt att se hur denna lilla planta kommer att se ut framöver hos mig då jag fick en liten rackare på plantbytardagen (se här).


Vet inte riktigt vad jag var ute efter här. Kanske en fin bakgrunds bild till datorskärmen? Gillar former på olika löv, ådror, flikar, luddigt, strävt glatt.....ja de är så olika.

Så här kan det se ut när man vill ha en fin bild på en blomma i ett stenparti. Precis så här hoppas jag att några av mina väster kommer att se ut och helst väldigt snart men det är väl att glömma antar jag.

Datorn är inlämmnad och nedräkningen kan börja.....Hoppas verkligen de lagar den åt mig jag kommer inte riktigt överens med detta tangentbord känner jag.

Trevlig vecka på er.....håll ut de lovar varmare väder till veckan.

/iKa

8 kommentarer:

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Munin pappa, så kul

Bodil sa...

Har du fått stenmuren klar? Jag la också en stenmur längs med ena sidan av tomten för ett antal år sedan. Då använde jag sprängsten som jag köpte i ett grustag inte så långt härifrån. Rabatterna kantas ju av runda vanliga stenar. Tyvärr kan man ju inte bifoga bilder i kommentarerna, men om du har en mailadress så kan jag skicka bilder på vår stenmur. Den är 30 meter lång och mellan 70-90 cm hög. Jag är så otroligt stolt över den. Förresten jag kan nog lägga in bilderna på min blogg igen. Det är länge sedan jag visade dom faktiskt.
Kram

Taklyftet sa...

Hoppas att du kommer hyfsat överens med låne datorn så länge. Man är beroende av dessa tingestar och känner sig fruktansvärt handikappade utan dem.
Måste ta mig till Botan någon dag framöver det är så fint där.

Elins tittskåp sa...

Trevligt med en liten titt från Botaniska, det är så härligt med alla dessa blommor och mer blir det. Kram Birgitta

Huset på Marbogården sa...

Fina bilder:)

Malin sa...

Vilka vackra rhodendendron. det är i princip det enda som tar sig i vår trädgård och jag skulle gärna ha några fler vita!
Hälsar
/Malin

Maria sa...

Åhhh mumin! Jag kallar min... för mumin:)

Haha jag gillar bilden på benen som sitter på personen som fotar blommor. Undrar vad folk omkring oss här hemma tycker om mig då jag skuttar runt med min kamera i högsta hugg ständigt och jämt?

Kram Maria

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Fina bilder! Så fin de hade fått till Mumin!