onsdag 27 maj 2009

Sten x 3

Detta är vad sambon har gjort de sista kvällarna. Han har lagt sten runt garaget, det var det som högarna med grus var till.

Stenarna som ni såg längst bort på förra bilden var en del av denna muren som är bakom garaget. Vi är stenrika, detta i hop med vår kuperade tomt gör att vi har fem murar på tomten. Här har jag försökt plantera lite smultron och hallon som jag tog från andra mer vilda delar av vår tomt. Hoppas de skall sprida sig så att man kan gå där nere och plocka.

Denna muren samt den på förra bilden har jag gjort klart i helgen. Äntligen är alla stenhögar slut på tomten. Denna lång mur mot grannen har jag jobbat med nu undr tre vårar. Efter våren är jag oftast så less på stenar att jag inte orkar fortsätta.

Det blir väldigt naturligt med dessa stenmurar för diverse växtligheter sprider sig i dem och sen är de väldigt bra för djurlivet.

Djurliv hos oss kan se ut så här.......den grå katten väntar o väntar o väntar på att få hoppa på sin kompis som inte anar något. Ja i brist på möss att jaga så! Usch va möss/sorkar/råttor de dragit in det sista. Andra kattägare som också märkt en ökning den sista tiden?


/iKa

Ps. Gillar ni stenmurar så tycker jag ni skall komma tillbaka hut för jag skall visa den sista muren snart. Ni får även gå till Fru Greddelins blogg där hon har massa fina stenanläggningar.

9 kommentarer:

Julia sa...

enormt snyggt, båder bilderna och stenarna

Floras Kulle sa...

Vad fint ni får det!

Tänk om även vi kunde få ordning på "stenrikedomen"..., suck!
Jo, det finns hopp om syrénbersån, fast man vet aldrig med en gammal industritomt, vilka läskigheter som ligger begravda!

Har era sniglar också försvunnit? Fast ni kanske inte hade det problemet. Vårt bestånd har gått från 1000 sniglar/kväll till max EN! Jag frågar inte varför, jag bara njuter...

Kramis:
Annette

Bodil sa...

Jag brukar också säga att jag är stenrik. Vad vore en trädgård utan sten? Stenar ger ett sådan liv. Men vilket arbete du har lagt ner då. Ni verkar ha haft hur mycket sten som helst på er tomt. Och så vackert med berget som syns bakom garaget.
Kram Bodil
PS.Tack för länken

Hannele beundrar sa...

Härlig stenmur.

Linda V sa...

Vad lyckat det blev med betongstenen runt garaget! Det ser vädligt proffsigt ut. Heja S.

Vad lylliga ni är som har så mycket sten :-)

Marina sa...

Sten är fint och vi har en hel del här. Mest har vi kört hit sten från böndernas åkrar runt omkring.

HA det bra!

Maria sa...

Stenrika, haha det var fyndigt!

Snygga murar, och tänk att du burit sten för sten själv. Det kan du sitta och gotta dig åt när du sippar på kaffe och glor in i alla dina snygga murar.

Ja vi har sannerligen haft tur med vädret under vårt altanbygge. Ikväll regnar det dock. Du skulle inte skrivit så!

Kram Maria

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Så snyggt det blev med stenläggningen runt garaget!!
Att bygga murar är inte det lättaste så det gör du bra! Vi har också en del murar och marken är fylld av sten.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.