måndag 15 juni 2009

Vildkaprifol

Blev lite mycket bilder från Skåne där ett tag så jag har lugnat mig lite. Ska nog spara ett inlägg till en regnig sommardag. Tänkte istället visa vad jag fick lite inspiration till. Det var ju väldigt många olika spaljeer vi fick se och hur man använt olika material, lite man tager vad man hafver.

Denna björk tog vi ner i slutet på april i år. Man ser att det växer någonting längst ner kring björken. Jag gillade verkligen björken, den gav oss skugga på altanen och huset syntes inte lika bra från vägen men den var röten i mitten så för sökerhetsskull åkte den.

Så här såg det ut i mitten av maj, växtligheten runt stammen har verkligen tagit fart. Så här mitten av juni så här pionen bakom fjärilsbuksen slagit ut just i dag och den stora honungsrosen är fylld med knoppar.

Så här ser det ut efter söndagens lilla små pill i trädgården. Tog ner lite rönnsly för ett tag sedan så hela kalaset blev gratis. Kaprifolen är en vildsort som är väldigt ljusgul och doftar inte särskilt starkt så även den fick man på köpet. Hoppas nu att de klättrar på så att björkstubben inte syns.

Så ser blommorna ut på de kaprifoler jag har lite överallt i trädgården, lika bra att spara dem när man har så mycket bergsskrevor att dölja. Bilden är från juni förra året.

Fick inspiration till en grej till som jag fått gjort. Visar den nästa gång, nu ska jag njuta lite till av denna underbara måndag. Tillbringade delar av den på Corazon med sambon, sytrami o hennes gubbe. Hade väääldigt trevligt, synd att man inte var ledig i morn. ;-) Hoppas på flera sånna kvällar!

/iKa

8 kommentarer:

Millan sa...

Kul att inspireras av andra och ändå blir det sin egna prägel på det till sist. Det där med spaljeer och blomsterstöd har jag lite huvudbry på för att få till det snyggt. Du lyckades bra med ditt.

Vimsingen sa...

Vad duktig du är på trädgård! Ser ut att bli jättefint.
/Vimsingen

Marina sa...

Det är bra o kul att inspireras.
Kaprifol av alla de slag gillar jag mycket och har många.
Kram!

Hannele sa...

Den ljusa ska dofta, mest på kvällen.

Linda V sa...

Jag har inget ont av dina skånebilder :-)

Kaprifol gillar jag. Skulle vilja ha en som blommar tidigt också.

Jag åker gärna till Florinska i sommar!

vitavillan sa...

Kaprifoler är jättevackra och doftar så gott i sommarkvällen.

Glad Midsommar!

Mysiga lantliga ting sa...

Hej. Vilken härlig veranda ni har!

Glad midsommar på dig med =)
kram johanna

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

En riktigt Glad Midsommar önskar jag dig!