söndag 23 augusti 2009

Sågsspånsdagg

Jag och mamma stod och målade i ett par timmar i går, tjohej va det går undan när man är två som gör det. Idag blir det riktigt färg som åker på och sedan kan sambon sätta upp den första panelen på gavlarna. Bockarna vi hade lagt plankorna på var lite låga så man är lite trött i ryggen idag.

Sambon reglade på som vanligt, denna gången var det dena andra gaveln som fick sin IKEA bokhylla uppsatt. Denna gaveln ser lite speciel ut pga att vi inte fick bygga ut så att vi blev helt fyrkantiga. Den har inte lika många fönster som andra sidan heller så den här går lite lättare tror jag.

Svärfar har forsatt med att täck för så att man inte skall trilla och göra illa sig där vi har ett öppet bjälklag på bottenvåningen. Här kommer det att bli en tvättstuga.

Svärfar har stått på altanen och sågat så att sågspånet har fastnat som daggen i ett spindelnätt.

Vet inte varför Bosse sitter och tittar in i huset men med härligt kvällsljus tycker jag mycket är så roligt att fotografera. Bosses skugga är t ex väldigt fin tycker jag.

Passade på att ta en promenad med grannen i går kväll för att sträcka ut ryggen lite. Så här ser vårat hus ut nu förtiden när man står på andra sidan åkern och tittar. Äntligen syns det att det är större än garaget!

Söndag idag och sedan är det sista semesterveckan......usch

/iKa

Ps. Kolla in hos Fru Vilmas Hus, hon har fotot sina fönster för att jag ska få något att titta på innan vi beställer våra. Jätte snällt TACK TACK!!

5 kommentarer:

Vimsingen sa...

Hallo,
Vi har inga spröjs men både vridhängda ( i takkuporna) och sidohängda. Vi här 3 glasfönster i våra med ett u värde på 0,9 (tror jag).
/Vimsingen

Thorins Trädgård sa...

Hej Ika, rackarns vad det går undan med ert projekt! KUL.

Marit

Millan sa...

Den bokhyllan känner jag igen påminner om våran expedit ;)

Vilken fart ni har nu i bygget, kul.

Ha det gott!

kullervilla sa...

Oj vad ni sliter och jobbar. Blir så super fint. Följer det med spänning :=)
Riktigt gott att slappna av lite med ett glas rött.
kramiz//kullervilla

Linda V sa...

Måste kännas fantastiskt att se sitt hus växa fram på detta viset!