fredag 4 september 2009

Södergaveln

Asfaltsboard i hörnet och sista stående panelen

Under veckan som gått har S och svärfar tuffat på hemma utan mig. De har hållt till på södergaveln så mycket det gått för regnet och blåsten.

Här har den sista målade panelen kommit upp och man ser även hur våra små spetsiga fönster kommer att se ut.

S har byggt på ännu en våning på ställningen för att komma åt allra högst upp i nock med asfaltsboard. Det regnade nämligen in där uppe när det blåste och regnade häromdagen, vill inte ha mer regn under vårt fina tak. S satte även för våra spetsiga fönster igen så det blir kanske en överraskning för några hur det blir när fönstrena väl är på plats.

Jag spenderade två kvällar inne i detta tältet. Igår öste det ner så det smattrade gott på duken när jag och kollegan stod där och penslade på. 52 plankor fick vi strukit med första vändan, bara att vänta någon dag extra och snart finns det panel för S att sätta upp på väggen igen. Tack tack L!!

Ihelgen blir det mera måla för min del och nästa vecka ska S börja jobba igen så nu minskar vi lite på tempot.

Trevlig helg!!

/iKa

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fint det ser ut att bli! Trevlig helg!

Lilla huset på prärien sa...

Men WOW!!! Vilket jobb, vad fint det blir! Helt underbart ju. Har ni lyft av hela taket och satt nya takstolar eller bygger ni en hel våning till? Superfint blir det i alla fall. Det ska bli jätteroligt att se när det är färdigt sen :)

Ha en skön helg!

Kram Jenny

Veronica sa...

Blir verkligen jättefint! Jag håller verkligen med dig om att det är något visst med de små spetsiga fönster:)

Veronica