lördag 30 januari 2010

Årets första trädgårdsarbete

 

Viveka med Humlebacken har börjat prata om Vårteckensutmaningen igen och det är nästan så att jag känner att denna bild passar in där. Första dagen i trädgården borde väl nästan vara ett vårtecken?

  

Jag har fällt ett par rönnar för att ge mer plats åt en ek och en rhododendron. Som ni ser så är eken lite tanig men jag hoppas att det blir andra bullar nu. Tomt gränsen går precis här så vi får hoppas att grannen inte har allt för mycket emot att jag tog ner träden som stod på vår tomt.

 

Härom dagen lovade jag att jag skulle visa lite trädgårdsbilder. Har visat den här slänten förut men det är just här jag funderar över vad jag ska ta mig till nu i vår. Hoppas på att kunna smita lite från bygget för att underhålla trädgården.


Det är bilder gröna som den här som får tankarna att gå i gång när man kollar igenom bildarkivet. Funderingen är lite mer exakt vad jag ska plantera i mitten, mellan syrenerna. Är väldigt sugen på en ros, marktäckare eller buskros. Känns som tomten inte har ett tydligt slut utan bara fortsätter ner för en kant o jag hoppas en buske till skall hjälpa till. Finns en slänt till i rätvinkel mot denna till höger i bild, den är i skugga från garaget stor del av dagen och jag hade tänkt marktäckande rosor i hela slänten men det känns som för stor kontrast mot min perenndröm a la Trädgårdsmästarens slänt. Några tankar någon snälla!?

Trevlig vinterhelg på er!
/Erika

5 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Klart att det är ett vårtecken, så gott som något... åååå, nu är vi snart igång:)...
När tycker du att själva utmaningen ska köra igång?
har du anmält att du ska vara med förresten?? annars tycker jag att du ska det, maila på gulda@live.se:)
kram

Elin - Ett hus till oss sa...

Vad härligt med lite trädgårdsarbete varvat med byggarbetet. Så roligt det måste vara att börja planera i trädgården.

Sv: Ja det har du rätt i med fräknarna. Nu på vintern syns de inte så mycket men på sommaren blir de verkligen synliga. Jag är pippi långstrump den andra ;)

Kram Elin!

Marina sa...

Härligt! Här snöar det och blåser en del. Känner itne för att gå ut så jag bakar bröd i stället. Kram!

Jord under naglarna sa...

Det är absolut ett vårtecken!
Här har vi 23 minusgrader nu, men jag var ute på en promenad och då var jag till växthuset och hämtade in några såkrukor så det känns som det blev lite trädgård även för mig idag. =)

Linda V sa...

Ja, bra idé att blanda upp med lite buskar, det blir ju annars lite tomt vissa årstider. Kanske nån tät, kompakt sak med fin höstfärg? Jag tycker benveden Compactus är så fin!
Vårbild (den ljusa): http://1.bp.blogspot.com/_x6hoTMBArbs/Sfy4QWJZ75I/AAAAAAAAC0k/K3c1HmvIROo/s1600-h/053.jpg
Höstbild (den röda): http://3.bp.blogspot.com/_x6hoTMBArbs/SuRBdaIfrYI/AAAAAAAADQc/-2nIyaViEUE/s1600-h/011.jpg