måndag 1 februari 2010

Snett o vint


Så här såg det ut häromdagen...... kvar var "bara" två utbyggnader sedan skulle hela första skiktet vara klart av innergolvet.


Så här ser det ut sedan igår, inte lika mycket golv. Vi är inga proffs utan vi lär allt eftersom vi bygger. Det gamla bjälklaget var skevare än vad vi märkte vid de första mätningarna. "Bara" att göra om och göra rätt, ut med spånskivorna igen och hyvla lite där och lägga till lite där. Hoppas att vi kan börja om i morgon igen. Det är ungefär 20 dagar kvar tills köket kommer.

  
Bild från Tarkett

Vi har i alla fall bestämt oss för innergolvet till bottenvåningen. Det blir Tarketts 1-staviga plank av Europeiska Ek Antik Borstad med Maxi fasning 162 mm bred, fasningen syns inte så bra på bilden men det blir som ett spår mellan plankorna. (Klicka här för att få mer info om parketten) Ett golv som man kan slipa minst en gång så detta kommer hålla länge hoppas vi.
Vi har lagt laminat på vinden på garaget och det är såååå kallt så denna gången blir det inget sådant (hoppas vi). Skall lägga golvslingor på bottenvåningen så det blir varmt och skönt att tassa runt i köket till frukost nästa vinter, hoppas att kylan börja krypa tillbaka till norr igen.
Beställningen till golvleverantören går nog iväg i morgon, får bara snabba på lite när det gäller golvslingorna då det är bra om de är lagda innan man börjar med parketten!!

Trevlig arbetsvecka!!
/Erika

5 kommentarer:

Adaras mamma sa...

Vilket vackert golv! Ser ut att vara riktigt mjukt och skönt att gå runt på. Och sedan om det dessutom är lite värme - wow!

Bodil sa...

Och ni bara jobbar och jobbar. Gillar er golvval, men har aldrig sett det i verkligheten. Håller med om att laminatgolven är kalla.
Kram Bodil

Livet på Marbogården sa...

Vi har golvvärme i vårt kök och är så gott och varmt att gå på. Så ni gör helt rätt, värt var enda krona. Skall bli spännande att se köket när det kommer:) Kram

FURNISH.etc inredningsblogg sa...

Läckert golv! Jättefin nyans verkligen. Det blir nog kanonbra! Kram Emmy

Jenny sa...

Så otroligt kul att följa ert husbygge :) Kram Jenny