tisdag 16 mars 2010

Målning på agendan

Dags att visa lite vad vi fick gjort i helgen. Det var sambons första vecka på sitt nya jobb och en fingervisning om vilken skillnad i tempo vi kommer har framöver. Vi får hoppas att vårsolen kommer ge oss lite extra krut.


Jag är förste målarmästare här hemma så helgens tema var målning för mig. Det var taklister, fönsterfoder och takpanel på agendan. Takpanel har jag gjort en del innan men inte på plats så denna gången var det nya muskler som fick jobba. Nacken och vänsterarmen (är vänsterhänt) är aningen stela efter att ha gått och glott upp i taket en hel dag.


Så här ser fönsterfodret ut, allmogelister målade med vad vi trodde var 0502-Y men vi är inte så säkra vi fått rätt färg i bunken. Måste åka tillbaka och kolla detta med vår färghandel.


Ett fönster med foder, sådan skillnad det gjorde på rummet att få se ett fönster med foder.


Här är ett annat fönster, så nöjd att jag fick allmogelister. Fönstren är fina i sig men med dessa lister så blir det lite som en prick över i:et.


Gillar att det ger mer detaljer till rummet med fodren på plats och nu när jag målat delar av innertaket så så blir hur fint som helst. Är så sugen att komma i väg och kolla på vitvaror med sambon men denna vecka är kort för oss så det får nog bli nästa vecka igen.

/Erika som laddar inför skidresa

10 kommentarer:

Jord under naglarna sa...

Det blir stor skillnad med foder, mera färdigt. Allmoge passar ju perfekt till era fina fönster!

Livet på Marbogården sa...

Ser ju ut att bli kanon bra! Ha en härlig skidresa:)

Familjen sa...

Kikade in på din blogg:) Nyfiken såklart! Vad duktiga ni är som gör allt själva till skillnad från oss. Vi ska göra köket själva och det tycker vi är jobbigt:) Jag blir inspirerad! :)

Mvh
Frida

Marina sa...

SÅ mycket foto som du tar under er renovering så skulle du kunna ge ut en bok sen. Kul att ha och kul att se! Kram!

Villa Runnaby sa...

Grattis till fina allmogelister! Det hade jag gärnat haft, men de besluten hann tas lite för fort för oss :)
Jättefint!
/Susanne

Helene sa...

Ser jätte fint ut!
Bra Jobbat!

Kram Helene

Snäckskalsdalen sa...

Så snyggt det blir, wooaaoow! Och vilka vackra fönster ni har! Nu går det undan.....gäller att hänga med i svängarna! Väldigt vackert foder!
Agneta

Bodil sa...

Åh vad långt ni har kommit. Det var ett tag sedan jag tittade in. Så fina lister, passar jättebra till era vackra fönster. Och köket kommer att bli såååå fint.
Kram Bodil

Magnus sa...

Kan vara något för ert nya hus
www.fasadsiffra.se

Mårtensdrätt sa...

Ja visst blir det ett bra ljusinsläpp, fina fönster lika som er men spröjsen är det som skiljer;)