tisdag 18 maj 2010

Bästa platsen?


Här säkert visat den här tråkiga slänten förut, har så svårt att hitta på något som kan passa in här. Den ligger åt väster men skuggas en hel del av garaget och så är den väldigt brant.


Så här ser den ut från andra hållet, jordkvaliteten är torr jord/sand/grus/sjöbotten. Varför visar jag då denna trista slänt igen? Jo, jag har varit inne på Hortogreen och shoppat lite och förra onsdagen så kom det en stor låda hem till mig fylld med plantor.

Sea Foam
Bland annat har jag köpt tre stycken marktäckande rosor (vita) som jag vill ha i denna slänt.

Swany

Aspirin rose
Var ska jag nu sätta dem? Mitt i slänten, lite längre ner mot stenarna eller lite närmare gräsmattan så dem ut gör en gräns? Har tänkt fylla på med fler, om de är lyckat att plantera något i denna slänt vill säga.


De övriga plantorna fick åka ner i odlingsbädden som hade fått lite plats över sedan min syster fått sina plantor. Kikar man in under fönstren som fortfarande ligger uppe på så ser det ut så här. En liten vit fläckig lungört sticker upp sin blomma.


Kör man ner kameran lite länger ner så ser det ut så här. Aaaaa härligt med plantor!


Förra året så där lagom någon vecka innan vi började med husbygget fick jag hem några små plantor av kantnepetor. Hade svårt att rädda dem från regnet, katterna och viftande plankor. I år så har de delvis gömt sig under rabarberns gigantiska bland men nu här under glaset så sätter de himla sprutt. Värmen eller brist på katter? Lyfte på locket häromdagen och en katt ville vara med o lukta, så på rekord tid var han rakt ner i ena kantnepetan o mumsa......Någon som vill ha en planta kanske?

Snälla kom med förslag på rosorna jag är helt vilsen o under tiden bor de på sniskan i en plastlåda så skyna skynda med förslag.

/Erika

6 kommentarer:

Graadskan sa...

Hej!

Så fint det låter med narktäckande rosor! Det får jag kolla upp!

Jag kan ju inte mycket om detta ämne, men jag hade satt dem nära stenarna, så att det ser "färdigt" ut fortare, så kan de sprida sig uppåt sedan.
Du får lova att visa bilder på hur det blir sedan!

Min mailadress är förresten camillagraad@hotmail.com. Nu vill jag veta var du bor!

Kram Camilla

Vimsingen sa...

Skam den som ger sig! Dåligt läge ska bara ses som en utmaning! Lycka till
kram
Vilma

Snäckskalsdalen. sa...

Hej!

En intressant slänt har du! Verkligen!

Där skulle man kunna göra mycket.

Men jag tror att du borde ha någon marktäckare i själva slänten som binder jorden lite och som är tålig och inte så krävande. Och lite mer snabbväxande och tålig för vintrar.

Kanske Stephanandra eller Skogholmen eller någon riktigt låg tall eller lite blandat.

Rosorna vill ju ha djup och god jord om dom ska ta sig och bli fina och solen bör ju komma åt för att de skall blomma.

Så kanske skulle jag sätta rosorna uppe på kanten av slänten om jorden är god där! Gräva upp en rabatt i gräset helt enkelt.

Jag vet ju inte, men detta är sådant som bara kom upp i huvudet nu.

Ett litet förslag bara!

Fint kommer det att bli hur du än gör, tror jag.

Agneta kram

Jord under naglarna sa...

Det måste vara rena julafton att få paket därifrån!

Jag hoppas du fått tips från andra angående placering för sånt är jag inget bra på. Dock låter det fint med marktäckande rosor där.

MiaMaria sa...

Hejsan!

Låter vackert med de vita marktäckande rosorna:)

Tyvärr inga goda råd från mig...

HA nu det så gott och lycka till!

MiaMaria

Veronica sa...

Marktäckande rosor låter ju perfekt, det ska jag också fundera på. Tyvärr kan jag nog inte ge dig några ideer:) Jag tycker i allafall att slänten är jättefin med alla stenar längst ner.