söndag 27 juni 2010

Elektrisk midsommarhelg!!


Varför nöja sig med bara vatten i huset? Efter lite extra tjat på sambon har vi nu även kopplat in spisen så nu kan vi äntligen koka lite färsk potatis till middagen. Något mer avancerat har vi inte kastruller till då vi nu har en induktions häll.


Spis med fläkt och vår nyinköpta gryta från Zwilling ur klassik serien (borstat stål som det mesta annat i köket ;-) ). Lamporna lyser upp så där lagom, räck gott och väl när man kommer ner en tidig morgon och vill koka lite gröt utan att bli väckt av starka lampor.


Årets Midsommar har varit jätte härlig, flera dagar ledigt med bra väder. Vår äldst pion passade på att slå ut sina enorma knoppar lagom till Midsommar afton.


Vi har haft trevlig besök på lite längre och kortare fika varje dag. Väldigt trevligt med spontana besök, tack så jätte mycket L med familj för att ni kom förbi med lite fika. 
Helgen avslutade vi med att bära tillbaka våra soffor från grannen och bjöd sedan över dem på lite kall öl i solnedgången. Perfekt avslutning måste jag säga!!

Fyra veckor kvar men förhoppningsvis har man lyckats samla på sig med energi nu så att det räcker hela vägen ut. Mer vad som skett i huset till helgen kommer i senare inlägg.

/Erika

PS. Jag funderar om jag nog inte skall hoppa med Small Town Style (läs mer här) med hennes utmaning om utomhusprojekt lite mer än vad jag redan har visat. Har ni gått med än?

4 kommentarer:

Helene sa...

Härligt vad ni fått till det.
Jag köpte på mig gryta och kastrull när det var rea på Jamie oliver serien. De är superbra och funkar på induktion.

Dock behöver vi inhandla fler till det är dags för inflytt.
Tur att det inte är dags förrän i oktober.

I morgon kommer huset, då ska jag vara där och fota massor.

Kram Helene

Adaras mamma sa...

tack själv! Jätteskoj att ni tog ett break och tog er tid att sitta ner en snabbis med fika! Så himla skoj att få se stället irl som man säger .-)

Marina sa...

Det tar sig verkligen på köksfronten nu. Ännu en modernitet - el!

Kram!

Eva sa...

Vilken underbart fin bild på spriten och solen! Man får väl uppskatta en sån bild trots att man är nykterist? ;-)