söndag 24 oktober 2010

Bakhelg

Bakning pågår
I helgen har jag äntligen fått bakatloss i köket. Gjorde första satsen redan i lördagskväll när jag kom hem från ishockeyn. Jag har inga riktigt smarriga kokböcker så jag använder mig ofta av Tasteline, Arla eller Recept.nu för att hitta smarriga kakor. Läste hos en bloggerska om hur de använde sig av receptautomaten på ICA o jag gör nästan samma fast med mobilen i högsthugg surfar jag runt när jag går blandhyllorna. Båda är toppen för oss som vill ha inspiration.
Jag kör Spotify på ena halvan på skärmen och receptet på andra halvan, jag har inte lärt mig hur man startar de inbyggda högtalarna i taket än. Går bra det med jag är inte jätte kräsen på ljudet specielt inte när det är för att hålla mig sällskap i ett stort tomt hus.Jag hittade Leilas Dumlemuffins på Recept.nu fast jag hade ingen Dumle men väl Toblerone och det gick lika bra det. Likören hade jag inte i smeten så muffinsen är barnvänliga för er som kommer på kalaset där de serveras. Mor och far fick vara först ut att testa dem, de hade en sååå fin skål med sig. Den blir superfin i köket. TACK!


Hittills har nog allt jag bakat eller tillagat i ugnen fått en så himla fin och jämn färg. Ska bara få till snittsen med flera plåtar samtidigt.
Idag blev det Chocolate Coco chip cookies a la Leila och kokstoppar ur Sju små kakor. Samtidigt gjorde jag även en Italiensk paj från Tasteline och den föll min gäst i smaken. Blir så glad när folk gillar det man lagat/bakat och specielt från det här köket.
Gästens blogg kommer att uppdateras snart för er som väntar på Taklyftets uppdatering om deras badrum t ex. Jag är väldigt nyfiken!!

Tack för en trevlig eftermiddag J och för den goda presenten, kanske tom jag äter lite mer sallad!

Trevlig vecka igen på er!
/Erika

10 kommentarer:

Klipphöjden3 sa...

Jag blir så sugen på att baka när jag ser dina bilder. Dumlemuffinsen ska jag absolut testa! Kram veronica

Kvartermästarn sa...

Pröva recept på kladdkaka med After Eight som finns på Tasteline. Smarrigt som bara den!

Finns även med lakrits, men den har jag inte provat...

/Stefan

Graadskan sa...

Smaskens! Att baka är aldrig fel!

Har det dykt upp några ekollon?

Kram Camilla

Marina sa...

Åh, va gott det ser ut och låter. Jag har snart lite lov och då ska det bakas.

Kram!

Eva sa...

Hej Erika! Du har något att hämta på min blogg! =) KRAM

Taklyftet sa...

Tack för en mycket trevlig middag och fika!
Snickaren har varit här och fått upp väggen och det blev jätte bra.
Kram

Erika Flood sa...

Vad gott det ser ut!
Kram

Mårtensdrätt sa...

Ser gott ut med en massa goda muffins, jag hoppas det smittar av sig på mig....till helgen...Vi är inte nöjda med mios soffa den sprack på olika ställen i sömmarna i dynorna efter ett par år och nu när jag klär om dem och jag jämför med dem "äkta" är dem mer bearbetade i sömmar, väl tilltaget med tyg och overlocksöm för att det inte ska trispa upp sig, här ligger det även en gummi"list" för att det inte ska tråda sönder, även rullhjulen har vi bytt ut två gånger. Syrran har en ock hon har inga problem med sin soffa, vi sitter dock i vår varje kväll, den är inget utställningsobjekt, men dem ska ju tålas att användas.
Kramen
Ulrika

Marina sa...

Tack för fina kommentaren! Blev glad.

Kram!

Vimsingen sa...

Å så skönt det måsta vara att få använda köket!
Kram
Vilma