söndag 30 januari 2011

Mer belysning, ny belysning

Downlight från Malmbergs
Vi har kommit till beslysning i badrummet. Här ser ni den som vi valt i taket i badrummet och tvättstugan. Kan nämna det igen att all belysning vi har valt är LED belysning.

MD-83 Downlight
Här är den på plats i taket i badrummet. En planka är 9 cm bred om ni undrar hur stor den egentligen är.

Taket i badrummet

Riktigt nöjda med att ha gått över till vita downlight istället för de borstade vi hade först. Högtalaren ni ser sitter ungefär över toaletten så man skulle kunna följt Handbolls VM även här inne om vi hade kopplat in den.

Downlight i duschen
Här är en annan variant som är av typen IP44 har jag för mig för den sitter i duschen.

Duschhörnan
Här ser man dessa tre i taket i duschen samt en från lufts ventilation. Det kommer även att komma en takdusch i mitten ungefär och en glasdörr in till duschen.


Downlight MD-63 Malmbergs
Så här såg det ut i taket i köket och i allrummet på bottenvåningen fram tills igår. Downlight MD-63 från Malmbergs som vi kompletterat med LED lampa med GU10-fattning. Har ni hallogen och funderar på att byta tycker jag verkligen att det är värt det. Jag har lagt upp våra leverantörer till höger för er som vill se vart man kan hitta t ex dim bara LED.

MD-62 Malmbergs
Det är den vi har bytt ut till i köket, en MD-62 Vit från Malmbergs.

Downlight MD-62 Malmberg
Här ser ni den ihop med våra högtalare i köket. Totala intrycket i köket och allrummet där vi med har vita högtalare är att det är mycket lugnare och de 20 lamporna i resp rum märks knappt.

Bukett
Brukar ge rosor till sambon men den här gång blev det något nytt. I fredags kom jag hem med en bukett med härliga mörklila nejlikor i hop med en krispigt vit blomma och ceris höstanemon har jag för mig det var. Ger lite inspiration att byta ut de grå dukarna i köket och ta in lite pastell nu när man börjar nosa på våren. Ljuset i helgen har varit underbart!

Hoppas ni haft en trevlig helg!
/Erika

5 kommentarer:

Klipphöjden3 sa...

Er belysning, ja all el är så genomtänkt. Hos oss skulle alla val liksom göras samtidigt vilket resulterade i att vissa saker inte blev "färdig tänkta" känner jag nu i efterhand. I-landsproblem, men men .....

Jag kunde nästan gissa att sambon snickrade;)


Ha dé!
Kram Veronica

Husprojekt Drömhus sa...

Jättesnygg belysning, blev kanon med vitt! såg också att ni fått högtalare på plats.. vi köpte våra för över ett år sen & har markerat små hål i taket..men vi har fortfarande inte satt upp dom :)Man kanske måste göra det direkt annars kanske risken är att det inte blir av.. :)

Ha en fortsatt bra vecka,

Kram Tiina

Linda sa...

Verkligen fin belysning :-)

Ang. mitt lilla hus i fönstret har jag faktiskt ett blockljus i (!) men jag har känt och det blir inte jättevarmt. Jag såg i butiken att modellen mindre hade elektriskt ljus men det ville jag inte ha.

Seså, ta nu fram det ur garaget och se till att det kommer till sin rätt ;-)

Viveka på Humlebacken sa...

Hej
Nu drar vi igång årets vårteckensutmaning, hoppas att du vill vara med igen. Gå in på länken och följ instruktionerna. VI har fått lite respons från media, och det kommer säkert att bli många som följer utmaningen i år.
http://humlebacken.blogg.se/2011/february/varteckensutmaning-2011-startar-den-28-feb.html

kram

Viveka på Humlebacken

Magnus sa...

Hejsan och tack för dina snälla kommentarer på sidenhuset. Eftersom ni har monterat likadana spotar som vi kommer att ha undrar jag lite om vad ni tycker om slutresultatet? tänker mest på hur ljuset är, om det är varmt nog samt om ni dimmrar ifall det fungerar bra? Roligt att följa ert bygge och de val ni gör och har gjort. Ni ligger lite före oss :-) så det blir bra tips inför våra val....
Ha det så gott...

Magnus