lördag 1 januari 2011

Nytt år och nya krafter

Övervåningen
Under de senaste två åren har jag varit på en arbetsplats som stänger helt under hela jul och nyårs helgen vilket har satt sina spår. I år fick jag ta semester för att få några dagar från jobbet, mycket välbehövligt. Sista veckan på förra året har varit perfekt att ha ledigt, inte nog med att man får fira jul och ny år i lugn och ro vi har även hunnit snickra lite på huset.

Installation av tilluftsventil
 Vi har varit på övervåningen och jobbat som ni läste i förra inlägget. Först jobbade vi med taklamporna och sedan har vi jobbat med ventilationen och på köpet kommer även en del kliande i form av isolering.
Att jobba med isolering när man inte har dusch kräver lite extra planering för man måste ta en dusch när en sådan arbetsdag är över. *kliiiiiii*

Tilluft i närbild

Ventilationsrör i kattvind
 Att sätta på isoleringen på ventilationsrör är lite som att trä på två lager strumpbyxor samtidigt dock inte med bästa passformen. Japp vi testade ljudkvaliteten i rören. Sambon låter som värsta operasångaren i dem.
Hur får man plats med ett så långt rör i efterhand kanske ni undrar......

Ljuddämpare eller cigarrer?
Eller fick dem in de där extra tjocka rören i kattvinden? Då kan jag tala om att vi har ännu tjockare och kortare rör som skall kopplas på hela paketet innan det är klart för ventilering.
En sista ledig dag innan jag tar min bil och åker till jobbet igen. Hoppas att jag har lyckats rensa skallen riktigt bra nu för i år skall huset bli klart.

I morgon hoppas jag träffa på lite nya bekantskaper och det skall bli super skoj men ack nervös.
/Erika

2 kommentarer:

Husprojekt Drömhus sa...

Hej!! Hoppas ni haft en härlig jul, full fart på bygget ser jag, det är ju skönt när det utvecklas & man ser resultat! Jag längtar tills vi fortskrider med vår ovanvåning men nu har vi massa andra projekt på G, så får se när det blir! Nya bekantskaper låter ju spännande! :) Kram & God fortsättning på det nya året!, Tiina

Klipphöjden3 sa...

Jag måste äga att jag är grymt imponerad av ert arbete med huset!

Dina bilder är så fina och detaljerade att det väcker en del uppgivna känslor hos mig. När vårt hus såg ut så hade vi STORA problem med dåvarande snickare som resulterade i mycket mer eget arbete än planerat.Hhuuu! Om vi skulle bygga igen säger mannen i huset att han då skulle göra allt själv för då vet man i allafall att det blir rätt gjort;) (vi lyckades som tur var byta snickare och fick då några jättebra:))
All eloge till er! Hoppas ni får ett bra 2011.
Kram Veronica