onsdag 6 april 2011

Kommer våren efter vintern?

Odlingslådor 2011
Idag var det dags, dags för första dagen i trädgården att få jord under naglarna. Marina har skrivit så mycket om hur hon har börjat komma i gång och Linda har visat massa bilder med planer på sin trädgård. Ja, jag var bara tvungen att sätta i gång.

Snabbt hem efter jobbet för att börja förberede i odlingslådorna. På med ytterligare en pallkrage, lite välbrunnet hästskit från förra året och så på med fönstrena.

Vallmo
I pallkragen var jag inte tillräckligt aktsam för rabarbern så en knopp strök nog med men i den andra lådan så var jag försiktig för tur det. Den här vallmon som var ny förra året hade jag helt glömt av. Hoppas nu den klarar sig när jag tog av täcket och la på glaset.

Rhododendron Cunninghams White 2011
Tog en sväng med kameran och  passade på att foto min Rhododendron. Den är nämligen inte alls sig lik, både min andra o grannens är mycket finare i bladen. Nu har några blad vecklat ut sig tills i dag jämfört med någon vecka tillbaka men den känns inte frisk.

Kommer den igen?Efter förra årets tuffa vinter så strök knopparna med på båda mina rhododendron men i år är det bara den som inte verkar ha klarat sig. Bladen började se ätna ut redan förra sommaren och knopparna är inte alls mycket att kalla knopp. Vad är det för fel?

Den bästa spaningen jag gjorde i dag var att se att det kommit knoppar på alla fyra pioner. Två av dem planterades förra sommaren och en av dem var en del av en planta och fick en mycket dålig plats. Väldigt glad över dessa små röda spetsiga knoppar!

Kanske kan skippa nästa träning och istället kratta hela gräsmattan till helgen?
/Erika

3 kommentarer:

Husprojekt Drömhus sa...

visst är det härligt när det börjar bli grönt! Hoppas bara din rhododendron klara sig!! Ge den lite aska på jorden..kanske hhar den inte rätt ph?

kram & ha en fin dag
Tiina

Marina sa...

Blir alltid lika glad när jag kan inspirera till något.

Hästskit skulle vara bra att ha men jag får köpa "ko på påse" istället. Ger ju inte samma effekt men men....

Kul att det börjar växa lite hos dig!

Rhododendron kan jag inget om alls faktiskt mer än att de vill ha surjord. Hoppas någon annan kan svara dig.

Kram!

Mårtensdrätt sa...

Härligt med vår, lycka till med rhododendron, mina föräldrar köpte ett speciellt gödsel för sin buske vet jag, men det är ett tag sedan.
Ha det gott i helgen
Kramen
Ulrika