måndag 13 juni 2011

Pergolalåda


Lägga ut bilder på söndagkväll....hmm borde känna mig själv bättre att det inte finns tid att lägga upp bilder på en söndag. Vi höll på fram tills det var dags att äta middag vid åtta tiden. Måla måla måla och så lite blomlåda. Fin va?

10 kärror makadam
 Bland det sista jag gjorde var att köra 10 kärror med makadamm upp för hela tomten för att fylla ut botten på lådan då vi tog bort plankorna som den står för för att ge er utrymme åt blommorna.

Sommarblommor
Tog en sväng förbi en av de största blombutikerna och absolut inte en av mina favoriter. Hade inte riktigt räknat med att plantera några blommor i helgen o runt 15-tiden på en söndag är det inte så många ställen öppna. Fyllde bilen med 8 säckar jord och vad jag tyckte generöst tilltaget med blommor.

Provplanterat
Vi grävde ju upp vinrankan vid gamla farstutrappan och fram tills nu har den stått i en storkruka och verkar ha klarat sig rätt bra. Här har vi kört ner den i lådan och provat med lite ettåriga växter.

Armeringsmatta att klättra på
Vi har återanvänt armeringsmattan från rosen New Dawn som vi flyttade på när vi började måla om förrådet. Den klarade sig inget vidare kan jag säga. Hoppas det går bättre för vinrankan även om den får dela med sig av utrymmet och nog kom lite väl långt ner med sin rotklump gentemot tidigare.

Sommarplantering ur fokus
Blev riktigt nöjd med färgvalet av blommorna och i hop med några kryddor och kanske något mer som klättrar kommer detta att rama in vår matplats toppenfint!

Sambon tyckte jag skulle lägga ut lite mer bilder på farstukvisten visst visst sa jag.......Hade inga bilder att lägga ut och ute regnar det så det blir en annan dag helt enkelt.

/Erika

Ps. Har ni svårt att kommentera? Testa med att högerklicka på Kommentera länken och öppna i ny flik. Annars går det alltid att maila mig på ikasbloggsmail@gmail.com

5 kommentarer:

Lollo sa...

Riktigt Fint vart det med Blomlådan!

Snyggt Jobbat!

Julia sa...

Oj vad fint! Fina bilder, fint ljus, fina blommor och vilken käck låda! Vad mysigt ni har det på altanen.

Marina sa...

Fina planteringar och jättefint bord med blommor på.

Kram!

Helene sa...

Perfekt med en vinranka där :-)

Kommer bli så fint!

Kram Helene

Mårtensdrätt sa...

Oj vad ni har jobbat, läser ikapp mig, pergola med blomlåda kanonfint blir det.
Kramen
Ulrika