onsdag 23 november 2011

El(skling)

Elkabel
Det är verkligen fullt ös med inlägg med vad vi pysslar med här känner jag. Men när det kommer till bloggen är det lite svårt att få till det när det aktuella temat råkar vara elen. Golvet kring elcentralen har varit full med kablar, precis som på bilden.
Blått, svart, randigt, smalt o tjockt. Många tåtar är det att hålla reda på. Jag tycker det är tillräckligt med att hålla koll på switcharna i serverummet på jobbet men det här är lite värre. Tur att sambon vet vad han gör.

Elcentral

Under ett par kvällar nu har vi suttit i mörker och kopplat kablar, antecknat och antecknat. Kommer bli suveränt när det blir klart. Varför springa runt o släcka alla lampor i huset när man kan trycka på en knapp vid ytterdörren när man går hemifrån? Varför bara kunna tända takbelysning från ett ställe i rummet när man kan användas sig av flera? Gäller att tänka till, så som att sätta handdukstorkarna på inbyggd timer så att de inte står och drar i onödan när man har mycket effektivare värme i golvet? Dimmer på all inbyggd takbelysning som vi själva kan styra hur fort/sakta den skall dimmra ner. Lätt att ryckas med när det gäller tankar på vad man vill hitta på. Helt underbart kommer det bli att slippa gå med ficklampa när man skall till bilen på morgonen.

Kvällsmysbelysning

Något mer som jag gillar mycket är min kamera, kamerastativet och det nya macroobjektivet. Kan äntligen ta fina ljus på alla lyktor vi har överallt. Räkna med fler ljus än de få ni redan fått se.

Undrar om det är de mörka kvällsjobben och stilla sittandes stirrandes i en dator skärm som gav mig världens huvudvärk ikväll?

/Erika

3 kommentarer:

Helene sa...

Ja det gäller verkligen att tänka till när det gäller elen.

Är glad att vi har "datastyrt" ljusen och att vi har led lampor i alla rum.
Så skönt med en godnatt/gå hemifrån knapp och godmorgon/kom hem förstås. Vi har dessa på tre ställen i huset. Vid ytterdörren, i vårt sovrum och utanför Matildas rum.
Det bästa med vår belysning är nog ledlamporna i alla fönsternischer och utebelysningen, som tänds och släcks enligt tid och ljus.

Lycka till med ert ljusschema.

Kram Helene

Har dock kommit på att vi skulle ha fler eluttag i vardagsrummet, men det ska nog gå att fixa till nu också.

Klipphöjden3 sa...

Era elplaner låter helt suveräna. Vill ha!! Ska bli jättespännande att följa ert arbete.

Ang. Noggerglassen. Det finns inget som slår den rejäla chokladbiten i mitten på orginalet men det fanns många mindre chokladbitar så det fanns gott om chokladsmak.Mmmmmmm!
Kram Veronica

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Vad smart!!! Det måste ju vara kanonbra!! Skönt när det är klart!
Jag har bara målat med pensel på Ikeas möbler. Spraya har jag inte gjort (än,haha)
Vi ska däremot lackera om våra köksluckor, när det är dags för nya köket, men vi vet inte hur och med vad än!
Ha en bra helg!!