torsdag 7 juni 2012

Baksidan

Baksidan 2008
En önskan om en altan på baksidan redan innan vi renoverat hela huset gjorde att vi grävde om en hel del på baksidan av huset. Nu blir den en lång resa, kolla in bilderna om ni inte orkar läsa texten.

Baksidan 2008
Måååånga stenar hittades som vanligt och jag började på en av mina första stenmurar. Min numera sjuka rhododendron införskaffades och planterades.

Baksidan 2008
Det är lit tråkigt att vi inte har mer bilder före än så här. Tittade man ut ur sovrumsfönstret här på bilden såg man en grön djungel av kirschkål, brännässlor, kaprifol och jag vet inte vad. Där vi har gräsmatta ner i slänten var det ett par förvildade buskar som försökte leva och som grävts bort nu.

Maj 2009
Gräset har tagit sig lite, Cunningham blommor men det är lite väl vild vuxit för övrigt i slänten mot berget.

Maj 2011
Vi förlorar vår andra katt och jag vill gärna att han med skall få en egen plats precis som den första fick vår japanska lönn. Bestämmer mig för att ta tag i det vildvuxna. Gräset skall bort!

Våra katter
Här skriver jag om när den första delen blev klar, Asien flyttar in. En lönn som symboliserer den ena katten och för Bosse blev det en varm, rund sten i hop med att hela rabatten blir en lugn Asiatisk del.

Maj 2011
Augusti 2011
Vi kapar bort stora delar av Linden till vänster i hop med grannen och får in hur mycket ljus som helst. Nödvändigt men jag saknar lummigheten.

Augusti 2011
Gräset växer så himla dåligt och vi vill hitta på något som bidrar till att skapa våran Asiatiska del. Läs här hur vi kämpar med allt grus, Asien är hos oss.

Augisti 2011
Vitt, ljust, rent, lugnt och kopplar i hop allt!

Maj 2012
Nu i vår har jag fortsatt att plantera buskar efter kanten av gruset. På min önskelista står en Koreansk blomsterkornell i hop med vidje- och vipphortensiorna som redan finns på plats.

Juni 2012
I den asistissinspirerande blomsterplanteringen har jag lagt på ny täckbark, grävt bort rhododendron och ersatt med ytterligare en japansklönn. Grävt om i slänten med ormbunken, flyttat dit en löjtnantshjärta och fått ner några murgrönorna. Självklart hittat några mer stenar som jag utnyttjat. Det sista gjorde så himla mycket för helten då bambun inte riktigt hängde ihop med resten av planteringen.

Juni 2012
Ihop med gruset förra året skapade vi en till plantering med ännu en rhododendron som är dålig. Ska inte ha några mer av den sorten så är det bara. Här ser man hur alla tre planteringarna hänger ihop. Nu hoppas jag på att alla plantor skall ta sig och att insekterna skall sluta äta på mig och på dem.

Tar gärna emot tips på någon planta som saknas för det finns utrymme känns det som!

/Erika

6 kommentarer:

Marina sa...

Kul att se bilder från hela tomten sådär.

Ni jobbar så mycket och gör så mycket fint.

Kram

Ullevidsdal sa...

Kul att se förvandlingen!
Funkia vet jag inte om du har, och aklejor :-)

Astilbe och daggkåpa kanske.

Ja, listan kan fortsätta...

Kram Helene

Taklyftet sa...

Du är välkommen och kika i min trädgård, jag har lite av varje till skänkes. Dagkåpa, astilbe, aklejor, strävklint, bolltistel, blåöga, lungört av olika sorter osv.

Mårtensdrätt sa...

Snyggt, gillar också att bygga med sten!

Helena sa...

Häftig trädgård, vilken utveckling! Ser även att ni har fått in trappen, ser super ut. Ha en fin vecka. kram

lisa sa...

shit va snyggt de blir!