fredag 13 juli 2012

Stensättning med ben get

Stensättning och garage
Kan ju inte bara visa hela stenläggning klar så där som jag gjorde i förra inlägget utan jag måste ju givetvis visa hur sambon gjorde. Det här trädgårdsprojektet har sambon gjorde själv, jag var bara med lite på sluttampen. Vi hade en halv pall med stenar över från stenläggningen kring garaget som vi ville använda till något. Just runt verket har det varit lite krångligt att komma åt med gräsklipparen så lite sten runt den här borde lösa det problemet.

Urgrävt
Sambon började med att gräva ut önskade bredd som han fick fram med att provlägga ett par stenar utmed verket. 

Stensättning
Fram med lite markduk och på med stenmjöl, sedan var det bara att börja lägga stenarna.

Benved med stensättning
Just den här stensättning är inte helt klar men man ser i alla fall att den kommer att hänga i med resten. Det var den här biten som jag gjorde, planteringen.

Stensättning
Härliga runda former med perfekta små tårtbitar.
 
Benved och reningsverk
Här är den, min ben get! Stina 4 år tycker att vi har en ben get och inte en benved så då är det så. Jag ser fram emot en höst när den är riktigt stor och knallröd. 

Benved
Benved och reningsverk
Härligt långa, böjda grenar!

Bevattning
Den här gången kom jag i håg att ta med bevattningsröret från början när jag planterade. Helt klart mycket lättare än att skruva ner den med en jordborr senare.
Varför inte lite regn på det här?

/Erika som väntar på semester

2 kommentarer:

Taklyftet sa...

Ska ni också plantera mer häck? Vi ska göra om häcken mot ena grannen för den är inget vidare och vi sak anlita en grävare till hösten. Men glöm inte att ta det lungt nu på semestern. Här är vi i full gång att böra ett balkongräcke, måla vedboden och planera en ombyggnad av altanen och ett eventullt uterum... som sagt var det gäller att ta det lungt på semestern ;-)
Kram Jenny

Anna sa...

Åhh, vad ni är flitiga! Jag blir alltid lika imponerad när jag kikar in här! Finfint blir det också!