måndag 20 augusti 2012

Första planteringen är klar

Plantering
Nu har andra halvan av planteringen intill huset blivit klar. En stol att sitta och njuta av doften och allt det fina vi gjort under semestern har kommit på plats även om kanske just den här stolen inte är den vackraste.

Vilostol
Vilostolen kommer inom några vara mitt i ett hav av gräs som kommer kittla runt benen när man njuter av middagssolen.


Första planteringen, vänstra delen
Den här delen har jag visat innan men nu har jag planterat några ersättare till kattmyntan som är på väg att bli  uppäten. Jag tror jag skall testa Taklyftets metod med att plantera flera kattmynta så kan inte alla bli så förstörda som den stackare jag har i dag.  Men kattmyntan kommer bli på ett annat ställe.

Stenkyndel
Ersättaren blev stenkyndel som Madeleine tipsade om. Läste lite om den och det stod att den lätt frössådde sig men mina rabatter ser inte direkt överfulla ut så jag tror jag kan klara av detta till att börja med.

Första planteringen, högra delen
 Nu har vi valt att göra planteringen innan stenläggningen så det kan hända att jag får lov att gräva om den när stenarna är på plats och göra den högre. Jag har även en liten fundering om att att fortsätta med att lägga naturstenar framför blommorna. Bilden togs innan jag la stenarna bakom blommorna för att täcka mellanrummet till altanen. 
Det här med att flytta sten är ju något vi börjar få riktigt bra koll på så troligen blir det naturstenar runt hela stenläggningen. Har på börjat en till plantering där jag gjort just detta, bilder kommer.

Semestern är slut och regnet har kommit tillbaka. Semester slutade verkligen med flaggan i topp med en kanonkväll i går!

/Erika

1 kommentar:

Marina sa...

Spännande att ni kommit igång riktigt med planteringar nu. En ny fas!

Här skulle verkligen behöva komma regn. Det är utlovat i morgon och jag hoppas det blir så. SÅ torrt!

Kram