måndag 6 augusti 2012

Slokar

Svart/vit sjösten
Såg framför mig att jag skulle fota i härligt solljus och visa blommor som stod upp stolt. Snopet vaknar man till en grå dag och står där i stövlarna och klaffsar under ett solgult paraply när man försöker fotografera blommorna som kommit på plats i slänten.

Delat och fått
Delade på några nävor och dem repade sig fort men pionerna och hostorna jag grävde upp hos svärmor ser inte mycket ut. Hoppas att jag inte varför hårdhänt mot dem när jag grävde. Hittade lite skönheter på en mycket trevlig plantskola som har alla plantor ut under tallarna. Vad sägs om jättevädd, anisört/anisisop och alunrot röd som en jordgubbe om man får tro namnet? Sedan har jag lärt mig att Agastache foeniculum numera heter Agastache rugosa. Här tror man att man är säker på rätt sort när man har latinskanamnet och så ändrar dem även på detta.

Så gräs i regn nu kanske, eller?
/Erika

3 kommentarer:

Villa Nystuga sa...

Tråkigt att det blir det omvända mot vad man föreställt sig, men samtidigt bra att det "bara" var vädret. Växterna kommer säkert att rycka upp sig bara solen tittar fram. Dock slokar ju pioner väldigt fort då de har sköra och veka grenar, men med ett växtstöd från starten nästa år så ska du se att de mår bättre :)

/Cecilia

Madeleine sa...

De kommer säkert igen även om de gamla bladen vissnar ner.
Lurigt att man ändrar namnen hela tiden. Jag använde SKUD flitigt tidigare, men nu när inte den sidan finns kvar längre är det lite svårare att hålla sig uppdaterad.

Här ösregnar det ikväll, så mina nya planteringar får en rejäl skvätt vatten efter den gassande solen vi haft under ett par dagar. Toppen! (Eller hur det nu var... ;))

Taklyftet sa...

Nästa år kommer det var jätte fint. Du är välkommen hit och hämta mer plantor om du vill, jag har så det räcker och blir över av allt möjligt.
Kram
Jenny