måndag 1 april 2013

Tålamodet är slut med våren

Frösådd
Mitt tålamod är slut, jag orkar inte vänta längre på våren. Hur sätter man fart på våren? Jag åkte till blomsterhandeln och köpte mig lite fröer och tillbehör. Jag tog tvättstugan i besittning och pysslade inomhus när solen inte längre värmde utomhus.
Det blev en låda med lavendel i kylskåpet medan solhattarna, themyntan och salvian står på köksbordet inplastade. Jag har gjort ett försök med lavendel för flera år sedan när jag bodde i lägenhet. Nu får vi se om de bättre förutsättningarna kan hjälpa till och ge mig riktigt kraftiga och fina plantor.
Har ni tips att dela med er av till mina solhattar så får ni gärna lämna en kommentar.

/Erika

4 kommentarer:

Ullevidsdal sa...

Jag har knappt vågat sätta några frön. Vi har så mycket snö kvar :-(
Har satt tomater, bäckveronika, borstnejlika och har aklejor i kylen :-)
Ska sätta lite till i veckan som kommer, gurka, pakchoi mm.

Kram Helene

Marina sa...

Härligt att du satt igång där inne i alla fall, när det är så kallt ute. Här har vi haft två härliga dagar nu men det pratas om kallare igen.

Kram

Husprojekt Drömhus / www.lantligahem.se sa...

Låter som ett bra sätt att sätta fart på våren genom att plantera lite :) Jag har sått massa stocksrosfrön och oj, redan är dom på väg upp. Tyvärr har jag ingen erfarenhet av solhattar mer än dom man har på huvudet :)
Kram

HEMLÄNGTAN sa...

Vi sätter alltid diverse frön på våren men jag tycker aldrig att det blir särskilt bra. De blir rangliga och tar sådan himla plats. Det brukar sluta med att vi åker och köper en massa växter senare på våren :-)
Men i år har vi satt frön igen... tror man längtar så mycket efter att få sätta igång med trädgårdsarbetet så det går inte att undvika dessa frön.

Kram, Jenny