måndag 22 april 2013

Vi släpper in ljuset

Före
Det var länge sedan vi visat något byggprojekt. Kanske lite för att vi inte har jätte många byggprojekt på gång men nu när våren kom utan så mycket regn i början så startade vi faktiskt ett.

Taket i vårsol
Vi har sett in två av tre takfönster!!! Kanske inte ett litet byggprojekt i allas mening men absolut inte jätte stort hos oss. Den här gången blir det inget kollage utan en radda med bilder.

Täcklager
När man arbetar med utomhusprojekt på den här nivån (taknivå) måste man tänka sig för gällande halka, vind och kyla. Det ser varmt ut men mössan var på hela tiden och vi ville inte ha en droppe regn. REgn fick vi så det räcker och blir över när vi rev gamla taket.

Vårt hus med takfönster
Inte var dag man kan visa en ny sida av huset så här. Takfönstren smälter in så himla bra. Vänner som kört förbi på vägen har inte riktigt förståt vad som varit på gång mer än att de sett någon krypa omkring på taket. Skönt att veta att dem har koll på sambon när jag inte är hemma.

Vi släpper in ljuset
Ser ni vilken skillnad på ljuset mot första bilden?? Aaaaa helt underbart att komma upp på övervåningen nu.

Täcklager
Det fanns inte mycket bilder på när man monterar takfönster på Internet när jag sökte. Vi har inte varit mycket bättre men jag hoppas att bilderna från insidan sägernågot om alla lager som ett tak måste ha och hur man kan klä insidan.

Takfönster
 Aaaa vårljus!!!!!!

Takbjälkar
Men ser ni ljuset.....vår ljuset är ju helt fantastiskt!

Vattentätt??
Aaaaa efterlängtade vårregn.....nej nej jag sa det inte högt för jag är egentligen less på regnet sedan förra sommaren. Men min trädgård vill ha vatten och min bil vill bli ren.

I helgen har jag spridit dynga!
/Erika

6 kommentarer:

Marina sa...

Så fint det blir! Underbart med ljus är det absolut. Vi har en vind som vi egentligen skulle vilja inreda. Då skulle vi satt in små kupor ner mot sjön. Hade blivit SÅ fint. Men, vi behöver inte mer yta än vi har och det hade ju inte varit gratis heller.

Kram

Taklyftet sa...

Tjusigt, erat hus har blivit så fint!
Jag lider av teflon minne tyvärr... vad var det för buskar du hade? Kan inte för mitt liv komma ihåg.
Vi får försöka ses så får jag visa trådgårds planen.
Ha en fortsatt bra vecka!

Ullevidsdal sa...

Så härligt för er och så fint!

Takfönster kan göra oerhört mycket.
Det lärde vi oss i vårt gamla hus där vi satte in ett när vi byggde badrum mellan två rum. Hade nog inte "överlevt" utan det fönstret ;-)

I vårt nya hus kom vi på i nästa sista stund att vi ville ha ett takfönster över vår innebalkong där jag sitter just nu o knappar in detta. hade inte varit kul att sitta här utan dagsljus.

Här regnar det ung. varannan dag. Jag skulle önska att det regnade på nätterna istället o var sol på dagarna :-)

Kram Helene

Polarn sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anna sa...

Åhh,. så fint! Takfönster är bra grejer det!

Helena sa...

Vad härligt med takfönster. Ljusinsläpp är viktigt. Ser fram emot att få bilder på din trädgård allt eftersom den växer fram/upp. kram