måndag 13 maj 2013

Hur får man ett elskåp att passa in i asiatisk trädgård?

Fult elskåp
Att öppna dörrarna till den här delen av trädgården skall vara att helt komma i en annan värld. Att lägga ut vitt grus istället för svår växtgräs och sjöstensplattor så har det hjälpt mycket. Jag har även lagt ut stora stenar i hop med växter. Men ändå så har det inte blivit riktigt så asiatiskt som jag vill ha det.

Därför har jag funderat över att ta in lite bambu för att öka på den österländska känslan. Elskåpet känns inte som någon fin accessoar i en trädgård så den behövde försvinna. Vad bättre än ett bambuskjul??

Regelverk
Har inte varit jätte flitig med byggfotandet men här är regelverket. Vi har tagit det vi har haft hemma.

Vy från förrådet
Vi fick ett par stolar från mina föräldrar som har hjälpt till att känna sig lite mer avslappnad. Vet inte hur ofta man kommer stå inne i skjulet och titta ut för att njuta men man ser att dubbelt lager med bambu på rulle ger väldigt bra skydd.

Förråd i bambu
Så är blev det färdigt. Taket är lite tryckta plankor vi hade men nu har vi även täckt dem med bambu.
Den här delen är till stor del täckt av takutskjutet på huset så det kommer vara väldigt torrt här men det är alltid bra med bra tak.

Barkflis som lås
Man vill ju kunna låsa om sig så givetvis har vi en liten låsanordning. Man tager vad man haver så själva låset är barkflis.

Trädgårdsskjul
Och vad får man då plats med här inne för utom elskåp? Vattenslangar, vattenspridare och gräsklippare. Kommer nog blir lite krokar för munstycken till slangen med, dem tenderar att hamna över allt annars.

Egen plats för gräsklipparen
För att få maximalt med plats fick gräsklipparen egen parkering med hjälp av husgrunden. Bara att se till att gräset växer ordentligt nu för nu vill jag ut och klippa.

Första trädgårdsprojektet klart och det är bara maj. Hur kommer den här sommaren sluta?
/Erika

3 kommentarer:

Ullevidsdal sa...

Perfekt gömsle för diverse fula saker :-)

Det ska jag komma ihåg när jag vill gömma något!

Kram Helene

Millan sa...

Det har verkligen hänt massor här!
Bra ide att gömma proppskåpet

Ha det gott!

Helena sa...

Smart och snyggare. Och förråd är alltid bra att ha.