torsdag 12 september 2013

Buskar med en gång

Nysått gräs med kant
Sommaren är inte slut än så vi fortsätter arbete i trädgården. Vi har sått en del gräs och om man måste skydda något område från gräsfrön fungerar tidningar alldeles utmärkt. Fick en rak och fin kant tack vare tidningarna. Hoppas att ogräset inte hinner ta sig innan vi får våra häckplantor som är tänkt att planteras just här.

Trädgårdsgång och Silverbuske
Gången har börjat smälta samman mer och mer med trädgården nu när gräset har vuxit till sig. Förut var den nästan ovan marken men nu är den infälld kan man säga.

Planteringslådor
Min gamla trotjänare i form av pallkragar kommer att bli ersatta av dem här fina planterings lådorna. Sambon snickrade i hop dem i helgen. I drömträdgården så står det nämligen ett växt hus precis bakom lådorna och just där är dem gamla pallkragarna så vi fick börja i här för att komma närmare målet med växthuset.

Kattspår
Jag har tom fått fina hörn på lådorna och så blir det en fin kant uppe på med. Katten har lite svårt att spela oskyldig när man har nykrattad jord som visar alla hemligheter som försiggår om natten! Nu är han lite fin i kanten och går helst endast på stenläggningarna vi har så för honom att smutsa ner tassarna måste varit jobbigt.

Silverbuske och rödbladig fläder
Lite mer perspektiv på trappan/gången, planteringslådorna och mina nya buskar. Silverbusken uppe till vänster fyndade jag på rean och i mitten syns i alla fall krukan till en rödbladig fläder. Hoppas kunna minimera känslan av att man trillar ner för stupet när man går i trappan samtidigt som det skall binda upp jorden.Gillar det ljusgröna/gråa i hop med det röda!

Trädårdsplanering
Här har jag gott loss i ett ritprogram för att få till mina tankar. Hoppas att sambon förstår dem. Har ni några tips på passande växter tar jag gärna emot dem.

Snart är det helg igen!!
/Erika

4 kommentarer:

Adaras mamma sa...

Helt plötsligt känner jag att en vinbärsbuske skulle passa väldigt bra nere vid vägen! Gärna svartvinbär som doftar så gott! Passar inte riktigt in i din vita trädgård, men tänk vad trevligt att kunna göra likör, saft och sylt :-)

Marina sa...

Växthus låter spännande!
Nej, inte är det försent att jobba i trädgården ännu. Vi tar nya tag imorgon.

Kram

Helena sa...

Vilket jobb ni gör. Ni kommer att få en riktig drömträdgård när allt är klart (fast helt klart blir man kanske aldrig) Men ni är ju på god väg. kram

Husprojekt Drömhus / www.lantligahem.se sa...

Oj vad ni sliter, kommer säkert bli hur bra som helst! Heja er!!