måndag 22 december 2008

Mmmmm julgodis

Jag har alltid tyckt om att göra julgodis och i år tyckte jag att iallafall kunde försöka få till något litet även fast köket är helt hopplöst litet. Så igår på 4 advent ställde jag fram brickor med knäckformar och vattenbad för att göra lite gottit.
Här ser ni resultatet!!


Dagens nougatförpackningar är inte alls lika stora som de vi hade när jag var liten. Det blev inte alls så många jag hade hoppats på. Mandelmassan använde jag istället inte upp och pepparmintkyssarna skulle bli 50 st men jag fick till halva antalet tror jag. Kanske lite tur att jag har nästintill förätit mig på godis på jobbet. Vi har fått några stora fina korgar och askar med choklad och i början är det så svårt att säga nej tack. När skall man lära sig?

Hoppas att ni andra har får smaka på just erat favorit julgodis på julafton. Är det någon som vill tipsa om något extra super gott som går att göra utan ugn får ni gärna lämmna en kommentar.

Jag fick även passat på att klä julgranen hos mina föräldrar i går men jag glömde helt att ta fram min kamera och fota den. Hur jag pyntar med mina julgranskulor får ni se i morgon då det även kommer en lite glimt på de julklappar jag har köpt i år. Min syster har redan fått sina och jag hoppas innerligt hon inte har klämt sönder dem.....

/iKa


----------------
Now playing: Dolly Parton - The Greatest Gift Of All (Christmas Melody - The Best Beautiful Christmas Songs from Italy)
via FoxyTunes

6 kommentarer:

En helt vanlig människa... sa...

Jag ser inget resultat.... vars e bilden???
Sen vill jag bara säga att jag käkar antiinflammatorisk medicin för min tummar är "sönderklämda"!!!
Hihihihi.....

En helt vanlig människa... sa...

Å där kom bilden.... bra jobbat...nu är det bara paketet som saknas!!

Maria sa...

Mums!

Vad duktig du varit. Själv har jag ett sådant år då jag varken bakat bullar eller gjort eget godis. Jag får njuta av hur ni bloggvänner pysslar med sådant iår;)

Grattis till "ett år på bloggen" Hoppas du fortsätter minst ett år till. Ser fram emot att läsa kring dina tankar om hur det varit att blogga i ett helt år. Hm...tror att jag fyller år snart, om en månad eller så. Måste kolla!

Ha det gott vännen.

Kram Maria

Anonym sa...

Jag vill önska dig en riktigt
G O D J U L!
Mina favoritgodisar i år har du ju redan sett. Vi har även gjort knäck med polkagrisar istället för mandel. Blir god mintsmak då.

MiaMaria sa...

Hej Ika!!!

Vi har haft födelsedag här i dagarna så det är en enkel dukning...för det...

Önskar dig en fröjdefull jul...
MiaMaria

::fina:: sa...

Mmm vad gott! Jag undrar också när man ska lära sig, det har ju varitmycket gott på jobbet den sista tiden och rätt vad det är kommer man på sig själv med att sitta där vid datorn med munnen full av skumtomtar!
Ååh pynta gran det har vi gjort här ikväll, fast jag regisserade mest.. usch vad hemsk jag är, haha! Hoppas du får din kamera du också snart, man blir ju så glad när man har en bra! Ha dig nu en riktigt härlig jul!
~Josefine