måndag 6 april 2009

Vårteckensmåndag

Vitsippor

För mig har alltid vitsippor varit en självklarhet. Den har alltid funnits i mängder i skogen där mina föräldrar bor. Nu har jag lyxen med att ha en hel del vitippor på min tomt. Marina skrev förra våren om att hon blev så glad när hon såg dem ute och jag hade inte tänkt så mycket på att det var helt vitt i min trädgård. Efter det har jag fotat dem och varit väldigt glad att ha dem så nära. Det är ju helt underbart när de blommor och hela skogen är full av dem.

Nu har jag hittat de första tecknen på att de snart är vitt igen. Har kollat lite då och då och nu serru, snart har jag en fin vitblomma att visa som vårtecken en måndag.


Kort vecka denna vecka, snart är det långledigt!!

/iKa

11 kommentarer:

Maria sa...

Ja du Ika-kika, förmodligen är det vitt redan till helgen om detta fina vädret hänger kvar!

Min pergola ska stå på vårt trädäck, har tänkt att ha krukor vid stolparna. Kan man plantera sådant klätter som du frågade mig om i krukor??? Vi har inte mycket "tomt" över efter att ha stensatt och efter altan bygget. Det är ett medvetet val vi gjort. Vill ha det "gröna" i stora krukor istället.

Ja minsann kort härlig vecka är det! Hoppas, hoppas våra innebandytjejer vinner sin match på fredag. Då får även jag fira lite påsk i lugn ocg ro.

Kram på dig!

Maria

Vimsingen sa...

Wow vilken vacker bild!
/Vimsingen

En helt vanlig människa... sa...

Å nu har syrran vaknat ur familjens sjukdomskoma.... o hälsar att hon gärna far till Sthlm el ngn annanstans med dig nästa vår!

Elins tittskåp sa...

Det känns att det bara är frågan om några dagar innan allt är vackert vitt, en härlig tid nu. Kramar Birgitta

Ovala Drömmar sa...

Så vacker växtligheten är när den är precis nyfödd! Det var skarpt fotat också. Ser fram emot att få se massa vitsippor längre fram.
För mig är de inte självklara, mer magiska och något jag har behövt åka till vissa platser för att se och beskåda. Men de verkar betyda något för många människor!

Hoppas du får en härlig vecka!
Kram Veronica

Malin sa...

Visst 'är de ljuvliga, en väninna till mig gifte sig en valborgsmäss och hade vitsippor i buketten. Den blev inget att spara med vilken vårbrud!
Hälsar
/Malin

Marina sa...

Jag ska ut i skogen snart någon dag för att se om dom är på gång, de vita vackra sipporna. Har inga här hemma men jag vet en skog....Kram!

Mia sa...

Åh vad underbart med vitsippor. Jag hoppas om inte annat få se lite vitsippor och tussilago till helgen när vi gör en liten tripp till västkusten. :)

Ha en härlig påskhelg!
Kram Mia

Anonym sa...

Kul att läsa om din trädgårdsmässa och att du var så haj på teckenspråket visste jag inte! : ) Såg ju ut att ha fyndat riktigt bra. Det där växtehuset som vi har kanske jag skulle göra iordning... verkar ju vara en skön plats enligt utställarna på mässan!! Hoppas allt är bra annars! Kram Sofie

Maria sa...

Ville bara önska dig en glad påsk och be dig hälsa till de andra där i blåkulla för min kvast är paj och det blir ingen flygtur för mig iår:)

Kram Maria

vitavillan sa...

Det är vackert med vitsippor!
I en skogsbacke nära mig står de redan i full blom!
Jag har också lyckan att ha egna i trädgården.
De är en ovanlig dubbel sort, som blommar lite senare, så jag får vänta på dem ett tag till.

Glad Påsk!