onsdag 13 maj 2009

Lisebergs trädgårdsdagar del 2

Idag tänkte jagvisa lite andra utställningsmontrar från helgens besök på Liseberg.

Denna skapelsen mötte en när man kom in via huvudentrén. Väldigt lik den som stod där förra året men då gick den i lite mer mörkare färger. Här finns en bild på den.

En sån här härlig tårta ser ju bara hur frestande ut som helst, fina plantor sålde dem också och ett det blev ett litet gele hjärtan att smaska på med.

Många har visat IKEAs monter men jag vill dela med mig av allt jag såg så jag lägger ut en bild på deras härliga "sandstrand" jag med.

Stiga hade med sig den omtalada gräsklipparen från tidigare trädgårdsutsällningar. Jag tycker bara den är för cool. självklart att man skall ha en hållare för sitt vinglas för man skall ju inte dricka och köra samtidigt.

Lite inspiration till krukmaterial och altanpynt.....Tänkte på Lundinsskans nya altan när jag såg detta.

Vit, rosa och grönt, kändes jätte somrigt och blommigt i Blomsterlandets monter. De hade väldigt bra rabatter till besökarna som jag skall utnyttja, både jord och perenner kommer att inhandlas tror jag.

Den här soffan går helt i stil med min symaskin och gamla spis. Skulle nästa kunna ha ett helt rum inrett i trädgården om man slår på stort!

Ännu mera trevliga utemöbler, är lite sugen på att ha en grupp med liknande möbler på altanen på baksidan av huset.

I väntan på bygglov blev sambon lite rastlös så nu ska vi lägga marksten. Här fick jag lite inspiration till att kunna få planterat något fint så att det inte blir så trist med alla stenar.

Ännu mera rostig inredning! Ja tänk om det inte hade blåst så här eller om katterna inte hade varit så duktiga på att hoppa upp på saker, då kanske man hade kunnat ha något så här högt och prydligt.

En stege med massa fint, har letat efter en rosstege ett tag men det lär jag inte hitta. Kanske man ska satsa på en sådan här stege i stället. Mor och syster kommer ni i håg detta när ni är på loppisar i sommar? Julklapp blir okej för jag vet inte var jag vill ha den än.

Tillslut.....en hänga matta att vila upp sig i när man shoppat loss. Detta är inte allt jag handlad men väl 3 pelargoner för 100kr från Blomsterlandet, 2:a vinst i Lisebergsplantlotteri (rosa ros), doft pelargon som jag inte kommer i håg vad den luktar sedan är det nog mamma planta.

Ett inlägg med Lisebergs egna planteringar kommer härnäst.

Hoppas ni som inte hade möjligheten att komma hit i hår har fått lite mera inspiration!
Själv har jag fått en experts kommentarer av min trädgård i kväll i form av Linda med bloggen Lindas trädgård. Fick några plantor av henne också när hon och henns familj kom på fika. Tack tack för detta, ser så fram emot helgen när jag kan plantera ut detta. Bilder kommer (hoppas jag)!

Min handled är inte helt hundra....(syster snälla kom med tips)....jobbigt att skriva så här mycket så nu blir det att gå till sängs o vila den o huvet inför morgonsdagens jobb.

/iKa

5 kommentarer:

Millan sa...

Vad fina bilder, önskar jag hade varit där!

ps. än så länge har syrenskotten klarat sig och bladen är fortfarande gröna.

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Roligt att se dina bilder, visst fanns det mycket fint där.

En helt vanlig människa... sa...

Jag har snott din gräsklipparbild....
Ta det lugnt med krattande o grävandet ett tag så kanske det går över i handen... eller, eftersom det är Maj månad o allt ska göras i trädgården så får du helt enkelt äta lite choklad o bita ihop!

Malin sa...

Oj så mycket snyggt. jag är lite svag för det rostiga, snyggt i hop med grönt och vitt.
hälsar
/Malin

Linda V sa...

Jättefina bilder du tagit från Liseberg. Den där tårtan såg ju för smaskig ut. Jag fastnade också för den!

Du det där med expert vet jag inte, det var då en massa grejer jag inte riktigt kunde svara på! Kul att få komma förbi i alla fall! Vi hörs och syns!