tisdag 12 maj 2009

Lisebergs trädgårdsdagar del 1

I helgen var jag på Lisebergs trädgårdsdagar tillsammans med min mamma. Något svalare än i fjol men annars mycket trevligare men det kan ha att göra med sällskapet och att jag har blivit mer trädgårdsnördig. I år tog jag lite fler bilder och jag ska försöka visa så många av dem jag kan. Tänkte börja med deras balkongtävlingsbidrag.
Liseberg hade en balkongtävling, samma som säkert många andra trädgårdsmässor. Det var många av dem som gick i lummigt romantisk tema. Gillade flera av dem väldigt mycket men jag hade nog aldrig lyckats få dem så fina.

En balkong för dem som går i bröllopstankar

Rosorna var stora som tennisbollar och faktiskt gjorda i plast med luft i som gjorde dem väldigt verklighetstrogna.

En något mer ätlig balkonglåda men väldigt frodig.

Medelhavsinspirerad på något vis känns det som.

Ikväll har vi klippt den ny sådda gräsmattan för första gången och den ser väldigt fin ut om man bort ser från lite kala fläckar. Verkade himla smidigt med en motorgräsklippare på hjul jämfört med svävaren jag kört med innan. Jag klippte våran slänt med en häxsax i söndags och attans vilken träningsvärk jag har i vänster underarm. (Jag samlar på mig massa bilder för att göra ett stort fint inlägg om denna slänt!) Dags att vila den lite nu tror jag för det är jobbigt att skriva.

I morgon hoppas jag på häckleverans från Horto Green och kanske lite fikabesök så håll en tumme att det blir lika bra väder som i dag.

/iKa

4 kommentarer:

Taklyftet sa...

Kul att få se lite bilder från Liseberg. Jag hade lagt besöksförbud på mig själv i år så jag får njuta av andras bilder istället.

Maria sa...

Oj vilken massa inspiration! Jag är ju inne i värsta planterar stimmet nu ju;)

Fina bilder.

Kram Maria

Lilla huset på prärien sa...

Hej Ika - vilken fröjd att få ha varit där på Liseberg och njutit av allt det där fina! Man blir verkligen inspirerad. Själv köpte jag tre buxbomklot idag. De kommer att göra sig snyggt mot mitt gamla 60-tals hus :)

Ha det skönt i solen!

Kram Jenny

Millan sa...

Fina bilder från Liseberg. Kom på att jag nog inte varit där på minst 15 år det är nog dax för ett besök där i sommar.
Vad många blommor du har fått i din låda!