onsdag 6 maj 2009

Rosa och vitt hopp

Så här ser min rosa klematis, Dr Ruppel, ut. Har inte sett ett enda litet blad någonstans, fram tills i dag.

Detta lilla hopp om rosa blommor hittade jag i dag när jag kollade till krukan. Det är en jätte kruka som står under tak men med våra vindar och regn får den sig allt vatten ändå. Dock verkade det inte som tillräckligt då hela plantan såg helt vissen ut. Bara en massa dött ris men med vackra frökapslar. Blev så glad när jag såg att den kommit, har ju aldrig haft klematis förut.

Dr Ruppel, 11 juni 2008

Dr Ruppel, 4:e augusti 2008

Miss Bateman, 29 april 2009

Så här ser min andra klematis ut, det är en Miss Bateman som jag planterade 7:e maj förra året. Den var helt risig i slutet på förra året när min Dr Ruppel gav nya knoppar hela tiden. Hade gett upp hoppet om denna men den växer på ordentligt. Har letat men jag har verkligen inte en enda bild på dess blommor från förra året. Jätte glad är jag för att den tagit sig för detta år är mitt första år med massa nya plantor som har övervintrat.
Miss Bateman, 7:e maj 2008

Var inte riktigt meningen att det skulle så mycket klematis men lika bra att passa att samla i hop lite info om dem då jag helt klart inte var duktig på att göra det förra året.

Visst är det underbart med omväxlande regn och sol? Man känner riktigt hur alla växter sträcker på sig på dagarna.

Ses på Lisebergs trädgårdsdagar till helgen?

/iKa

5 kommentarer:

Taklyftet sa...

Mina klematiser har också kommet olika långt, men en verkar ha kastat in handduken och dött.
En styck rabarber planta är nu uppgrävd och ett stort knippe med rabarberstjälkar är inslagna så att de håller sig till i morgon.
Du behöver inte ha något med dig till plantbytardagen om du inget har, alla är välkomna oberoende hur mycket eller lite man har med sig.
Vi synes

Anne sa...

Hej Ika
Såg att du varit inne och lämnat några rader på min blogg :)
Blev såklart nyfiken på din, men så såg jag ju att här inne har jag ju varit flera ggr.
Underbar blogg !!! Så kul att följa andra som oxå bygger själva.
Vi hörs av.
MVH
Anne

Linda V sa...

Jag har bara en klematis och den har överlevt vintern. Läste precis att man skulle klippa ner den helt varje år, men det har jag inte gjort :-o

Ses ikväll!

Tinnar och torn sa...

Hejsan! Vilka fina. Ska kolla min uppe vid mammas hus med.Tyckteden såg helt död ut men kanske den bara vilade då. Ha en fin trädgårdsdag :o) Kram Petronella

Ovala Drömmar sa...

Åh nä, nu blir jag så sugen på att köpa en klematis i år trots att egentligen inte har plats... Vilka underbara blommor på din Dr Ruppel! Hoppas verkligen den vill blomma lika härligt i år.

Många mysiga foton här.
Kram Veronica