tisdag 2 juni 2009

En solig blandning från helgen

I helgen har jag fotat en massa, det har ju varit så underbart väder och ljuset på kvällarna har varit väldigt gynnsamt för en amatörfotograf som mig. Vet inte om bilderna visar allt vi gjorde under helgen men jag försökte verkligen njuta av det härligt vädret mer än andra helger. Titta och njut (hoppas jag), snart är solen tillbaka igen!!
Enda platsen vi har som ständigt gav oss svalkande skugga.

Denna ros vann jag på Liseberg, doftar inte mycket men den har dubbla fina blommor. Bakom syns rospelargonen jag köpte samtidigt.

Bosse är en nyfiken, social katt och som gärna njuter i kvällssolen.

Zzzzzz.....

Den nya gräsmattan mår super efter lite toppdress och Algomin. Har klippt den tre gånger redan, går lika fint med handjagaren från Stiga som med bensinaren från Klippo. Vi valde Lord Nelsons Natur som skall tåla näringsfattiga jordar.

Denna lilla skönhet köpte jag i början av våren och planterade på ett alldeles för soligt ställe. Flyttade den till en ny rabatt och där växer den så det knakar. På morsdag så såg jag första hjärtanet, roligt att visa min mamma som var på besök.

Efter en trevlig middag tillsammans med mina föräldrar så avslutade vi söndagshelgen mätta och belåtna i var sin stol i liggandes läge med solen i ansiktet. Gäller att passa på innan man snickrar bort hela sommaren.......kanske kanske säger jag bara.

Som pricken över i:et kom det en luftballong för första gången.

Trevlig fortsättning på veckan!

/iKa

6 kommentarer:

Linda V sa...

Så vacker första bilden var, med kvällsolen i den stora linden (var det va?) och stenhällen och sittplatsen. Det där måste ha varit en skön plats, det var ju så otroligt varmt i helgen!

Hm, kanske vår nya gräsmatta skulle behöva lite algomin och toppdress. Den är väldigt gles!

Skön avrundning på helgen, med lite slapp på altanen!

Kollegan sa...

Löjtnantshjärtan var jättefin!

Huset på Marbogården sa...

Härliga bilder:)

Millan sa...

Underbara bilder, kan tänka att helgen var fin.
Den uteplatsen i skuggan kan jag med tänka måste vara skön att tillbringa en varm sommarkväll på.

Jag har nog med satt mitt vita Löjtnadshjärtan för soligt, ska flytta det när hunden slutat gräva.

ha det så bra
Kram

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Ljuvliga sommarbilder! Det var verkligen en fin helg vi fick.
Idag skiner solen, det spöregnar mellan varven och det ahr även haglat. Värme - kom tillbaka!

Bodil sa...

Nej, nej Ika inte har jag sytt på alla dessa pärlor och paljetter på klänningen. Det är någon annan stackare som har gjort det. Jag skulle bara ta in klänningen över bysten och då fick jag sprätta och klippa. Det innebar att paljetterna och pärlorna lossnade och jag hade fullt upp med att hålla dom på plats. Men nu är det fixat och färdigt. Klänningen är så otroligt vacker med drapperingen i sidan och allt det broderiet som jag visade.
Nu ska jag till skogs och hämta lite fin mossa till lite planteringar i rostiga "nätkrukor".
Ha det gott!
Bodil