onsdag 3 juni 2009

Miss Bateman

För ett tag sedan gick jag igenom lite trädgårdsbilder från förra året. Insåg då att de faktiskt hade växt en hel del på ett år och att i år så var det allt grönare och aning tidigare. Tänkte börja med att visa er hur min allra första klematis har utvecklats. Jag visade en bild på tidigare i vår här.

Miss Bateman 7:e maj 2008

Feta knoppar 25:e maj 2009

Ny utslagen knopp 31:a maj 2009


Flera utslagna knoppar 1:a juni 2009

För mig är klematis en sommarblomma så nu känns det verkligen som sommar i trädgården. Jag är lika fölrvånad varje sommar att vi faktsikt har många fina blommor och buskar som vi har fått lite grann på köpet, inte alltid man måste plantera in allt själv för att bli nöjd.

Två arbetsdagar kvar sen så skall vi njuta av alla härliga trägårdar i Skåne. Skall bli så härligt att få komma iväg och bara njuta och inte gräva en massa.

/iKa

PS. Glömde berätta att nätet som klematisen klättrar på hade vält när det blåste så mycket för en vecka sedan när knopparna var som störst. Var väldigt orolig de inte skulle klara sig men jag hade fel, min Miss är en seg rackare.

5 kommentarer:

Marina sa...

Fint! Jag ser fram emot att mina klematisar ska börja slå ut. Snow queen blir nog först ut.

Ha det bra!

Maria sa...

Vilken tur att den inte blåste sönder. Den var verkligen jättefin.

Jag funderar på klematis i krukor och ställa dem vid paviljongens "ben". Trivs de i krukor tro? Kommer de tillbaka nästa år? vet du? Som verkar kunna massor om blommor.

Kram Maria

Millan sa...

Klematis är en favorit( de med...), jag har några olika som har börjat blomma nu

KoLlegan sa...

Klematis är fint! Snart dags för ett nytt hembesök kanske - så jag få när det är massa blommor med. Och hur fin gräsmattan är :-)

Bodil sa...

Så vackert med klippväggen bakom!!! Ha det så trevligt i Skåne. Är det utställningsträdgårdar ni ska titta på, eller?
Kram