onsdag 19 augusti 2009

Andra sidan

När vi var klara med gårdagens arbete hjälpte sambon mig upp på taket för första gången och jag hade kamera med mig. Helt underbart att få sitta så högt upp när vädret var så bra. Roligt att kunna fotografera med härligt ljus för en gång skull, ja för att inte nämna att snickra i bra väder.

Här är ser ni snickare som lägger de sista plankorna för kvällen. Det är grannen med den snälla pappan som är i mitten. Även han som hängde och dinglade i hanbjälken när vi precis rest upp takstolarna och behövde spika dit lite extra stödbrädor. Inte rädd alls, själv tar det et par vänder i den där ställning och några försök att klättra på läkten innan man blir lite säkrare.
Tack kära granne för att du kom förbi!

Här är våran altan på baksidan som inte är så flitigt använd för vi har ingen utgång till den än. Så härligt det kommer att bli med en utgång hit bak nästa sommar. Huset, trädet och berget ger en härligt stämmning och man slipper insyn och allt ljud försvinner. Härligt!

Fick bygga på denna ställningen i måndags då just dessa tre takstolar är lite speciella. Det är ca 5 meter högt upp till råsponten ser lite konstigt ut men men kommunen är som dem är.

Ännu mera precisionarbete av ställningsbyggarna/snickarnahusägarna!

Utsikt mot väster genom vägglivet, vi kommer inte endast ha takfönster mot detta håll om man bortser från under våningen.

Ordentlig kattvind från Tass.

Här är våran övervåning, jösses vilket rum det är. Här blir det sovrum, badrum, arbetsrum och vardagsrum.

Inte mycket kvar till nock......

/iKa

2 kommentarer:

Vimsingen sa...

Visst är det wn härlig känsla?
/Vimsingen

Linda V sa...

Vi fick också taket på i helgen! Och vad är det med byggen? Gatans alla karlar gick nyfiket förbi, gick hem igen och hämtade hammare och hjälpte sen till med att spika! Underbart för nu gick det säkert fyrdubbel så fort!

Klart är det ju inte, men nu kan man ställa in bilen utan att det kommer regn på den :-)