tisdag 4 augusti 2009

Blöt cement

Idag ser vårt hus ut som bokstaven T, vi kommer bygga ut det så att det blir fyrkantigt (rektangulärt). De små utbyggnader som gör det fyrkantigt är vardera ca 8 kvm. Det är dessa så pytteområden vi kryper runt på alla fyra för att gräva, gjuta och mura.

Idag var det dags för fyrkant nummer två och få sin första form. Det är så ojämnat att vi måste göra det i omgångar och med betong som skall brinna i ett par dagar känns det kanske inte att det går super fort förtillfället men alla moment har sin tid.

Fyrkant nummer 2 med klack som lecablocken skall stå på.

Idag använde vi cementblandaren, 4 säckar tog bara lite längre tid än vad 1 säck gjorde "för hand" i går kväll. Gillar verkligen när saker och ting utvecklas.

Swosch plosch o så var kärran full. Men inte kan vi köra hela vägen fram med kärran i våra backar så det var att slaffsa upp i hinkar som vi bar upp och hasade in under altanen.

Kolla in bilderna till höger på huset och så tänk att vi kryper under altanen! Just det ja....der regnade hela dagen så det var blött med!! Vet inte om 25 grader hade varit bättre dock.

/iKa

4 kommentarer:

Marina sa...

Jag hinner ju inte med här! Så mycket ni gör och vilket stor jobb det är.
Snyggt med sovrumsfixet!

Jobba på!!!! Kram!

Vimsingen sa...

Vilken otur ni har med vädret. Ibland är högdskilnaderna otroligt irriterande.
Blir det nya rum i tillbygganderna eller ska ni slå ut väggar?
/Vimsingen

Linda V sa...

Oj, vad ni jobbar och står i! Är det fler än du och sambon som sliter?

Bodil sa...

Jaha du Ika du behöver inte gå på gym i höst förstår jag. Släpa betonghinkar på det viset.....Pust säger jag bara.
Kram Bodil