tisdag 11 augusti 2009

Katthål o en andra chans

Nu har vi tagit upp altangolvet på andra sidan huset också. Här ser man muren som fanns där under som pojkarna jobbat hårt med för att den ska komma upp till reglarna.
Var lite segt annars idag, började med regn så vi åkte iväg för att shoppa lite små saker till bygget. Väl hemma kommer min morbror o kusin, som båda är snickare, förbi och kollar in vårt bygge och delar med sig av tips o tricks. Kom liksom aldrig riktigt upp i full fart. Krafterna måste iallafall räcka denna vecka ut sen kan vi lägga oss och sova när taket är tätt.

Nu blir det nog mest jobbigt för katterna att ta sig in för vi har ju fått tillgång till våran dörr igen. Nu är de lite bortskämda med att vi öppnar ytterdörren när de står där o ropar så det skall nog gå bra.

Dessa fönster hade jag tänkt lägga ut på Blocket då vi inte längre kommer att behöva dem och de är så pass nya och väldigt speciella i sin storlek. Känns väldigt tråkigt att behöva slänga byggmaterial.
Hade en annan annons ute på Blocket i våras om några Vittingetakpannor och jag lovade att höra av mig till personen som kom och hämtade dem när vi hade plockat ner taket. Typiskt nog vill personen inte ha pannorna längre. Hojta till om ni känner någon behöver pannor.

Min Cunninghamswhite har för andra året i rad (skaffade den förra året så tre år blir svårt) blommat två gånger. Nu blir det inga stora fina klasar andra gången den blommar utan mer enkla som på bilden. Tycker det är jätte trevligt men det är väl något som inte står riktigt rätt till!?

/iKa

PS. Sambon har börjat kika lite på min kamera så kanske snickarn-Ika visar sig snart

6 kommentarer:

Bodil sa...

Och här slits det ordentligt ser jag. Så långt ni har kommit. Och kan du tänka nu börjar jag fatta hur det skall bli!!!
Men vilket jobb. Tur att ni kan engagera halva släkten!!!
Ha det gott!
Kram Bodil

Vimsingen sa...

Vissa dagar går bygget fram mer en andra. Våra nya byggare som kom i måndags är inte riktigt lika snabba som de förra om man så säger....
/Vimsingen

Adaras mamma sa...

Sova är överskattat :-)

Nädå, snart kan ni sova torrt och tryggt, för att inte tala om när ni är klara med övervåningen!

Kattfot sa...

Vad ni har jobbat! Hehe ja kissemissar vänjer sig snabbt med goda saker. Perfekt att kunna gå som man vill ju!

Kram Catrin

Huset på Marbogården sa...

Här händer det saker, vad roligt:)

Anna sa...

Här har du en ny besökare! Googlade lite och hamnade här, kul att se förändringarna på ert hus. Själv odlar jag massor, men på min blogg är jag dålig att visa det. Handlar mest om minigrisar och fotografering just nu. Jag kommer tillbaka en annan dag och läser mer. Hälsningar Anna