tisdag 18 augusti 2009

Taklyft del 2

På söndag var det dags att få upp resten av takstolarna. Fick inte fotat huset när det var täckt med presenningar från dagen innan. Det lät som det var flera segelbåtar som var ute i storm. Vi vågade inte sova där och katterna höll sig långt bort för att få lite lugn och ro.

Ju fler takstolar man får upp desto mindre utrymme finns det attröra sig på så det fick bli en ny teknik. Flytta takstolarna till gaveln av huset och sätta på nocken först o sedan lyfta upp dem på taket. De fyra sista gick väldigt smidigt för killarna att få upp.

Så här ser det ut när det är fika dags hos oss nu för tiden. Allt dukas upp i tältet och sedan är det till att hitta något passande att sitta på, tenar, plankor dricka backar. Som bordskivka kan man ta en planka och lägga i knät. Kollegan M hade denna smartan idéen!

Okej vi har inte haft någon taklagsfest ännu men det blev en krans som fick åka med upp på sista takstolen ändå. Här hänger grannen upp den innan sista stolen lyfts på plats.

Japp då var det klart! Alla takstolar inklusive krans är på plats!!
Ett jätte tack till alla våra föräldrar, grannar (inkl grannens pappa) och kollegor som hjälpt till. Ni är så jätte snälla som gett oss eran tid o energi. Hade inte klarat detta utan er!

När alla stolar var på plats åkte några hem och det blev lite lugnare så att jag kunde fota lite finare bilder i lugn och ro. Helt ofattbart att det står 10 stycken nya takstolar på vårat lilla hus!

Svärfar, mamma o pappa, min kollega och två grannar stannade kvar och hjälpte till att börja med råsponten. Längre än så här hann vi inte så gissa om vi var orolig när vi åkte härifrån för att sova hos mina föräldrar. Hade ju ett 20-tal bunkar som samlat vatten häromdagen och vi hade klarat oss undan mycket av det regn SMHI hade lovat.

Halva semestern har gått och det är massa kvar att göra men nu börjar det kännas. När får vi vila?

/iKa

Inga kommentarer: