tisdag 20 oktober 2009

Isolering

 
Fortsätter visa lite vad vi hann med i helgen, S isolerade gavlarna på övervåningen. Har lite isolering som ni ser ni till höger. Bara till att jobba vidare med att få upp allt.


Här ser man ett av våra små spetsiga fönster som är på väg till oss i denna vecka. Det är så tyst och skönt där uppe, man hör inte den stora bilvägen och knappt om någon kör på vår lilla väg. Kommer sova så gott här!I kattvindarna har jag stoppat in isolering från gamla huset, kan inte fylla på mer för elen ska få plats först. Kan inte hålla på så jätte länge för andningsmasken gör det jobbigt att andas men jag slipper iaf hostan. Blir en stund varje dag, är ju 11 takstolar så det finns några fack att fylla.


I helgen var vi iväg för att skaffa lite mer reglar till innerväggarna som kom upp och en byggfläkt som är lite mindre. Den andra vi hade var lite för stor så vi kunde knappt ha tänt en lampa till innan proppen gick.Bild lånad från expressel.se

En sån här finurlig liten sak blev det också förutom andningskydd och spikplåtar. Läs i den här tråden på byggahus.se om hur den fungerar. Hur smidigt som helst, tom jag kanske kan få till ett perfekt borrat doshål med den där.


Vi fick äntligen våra elcentraler i förra veckan, två stycken av den här storleken som kommer sitta infällda i tvättstugan. Tur att vi var ute i god tid för vi skulle fått dem i slutet av september och nu är det 20:e oktober. Heja företag som följer sina leveranstider....eller inte. Nu har vi nog det mesta för att kunna börja dra elen och vi behöver den specielt med tanke på att vi inte kan ha i gång så mycket mer än en liten byggfläkt och några lampor. Vill ju gärna laga mat och tvätta också!

Dags att jobba lite kanske!

/Erika

Ps. Ska visa måndagens leverans nästa gång!

5 kommentarer:

Vimsingen sa...

Munskydd behövs verkligen. Bra med isoliering även om det är rätt trist arbete.
/Vimsingen

Elin - Ett hus till oss sa...

Oj, oj vad det händer mycket. Det måste vara kul att ni kommit så långt att ni snart ska dra elen.

Så kul att se hur det växer fram :)

Ha en mysig kväll :)

Veronica sa...

Små spetsiga fönster är ju SÅ snyggt. Jag gillade verkligen att isolera, som att lägga ett slags pussel. Ska väl tillägga att vi endast isolering mellan våningarna:)

Nu börjar verkligen ert hus växa fram, kul!

//Veronica

Linda V sa...

Verkar skitjobbigt att sätta isolering. Det börjar väl lätt klia på kroppen (halsen i alla fall) om man är oförsiktig. Ni har kommit riktigt långt, nu är bara resten kvar :-) Kommer gärna och hälsar på nästnästa lördag!

Charlottas hemmaplaner sa...

Oj, vad långt ni har kommit. Kul att se hur det växer fram hos dig.

Ha det så bra!

//Charlotta.