torsdag 22 oktober 2009

Kakelprover


Har tagit hem lite prover för att kunna visa sambon hur jag hade tänkte det. Nu ska vi inte börja kakla jätte snart men det känns ändå skönt att ha det klart inte för att det är klart men lite närmare iaf.

Den stora grå plattan upp till vänster hade jag tänkt mig i hallen och under kamminen men där lutar det nog mot ett ljusare. De liggande grå och vita 20x20 plattorna på govlet är vanliga släta som jag jag hade tänkt i ett rutigt mönster på golvet i ena badrummet men de är inte alls lika snygga som de jag hittade hos den lokala färghandeln. De prover som står upp kommer från färghandeln och det är den vita plattan till vänster i hop med den ljus grå till höger som gäller just nu.
En annan liten favorit är den lilla lilla plattan längst fram i bild, den skimrar så fint i ljusgrått och är en metallic färg. Blir nog en en sån liten platta på golvet på den lilla toaletten. Solklart för alla eller?
De övriga vita plattorna är förslag till väggarna men där har jag ingen aning alls om hur jag vill ha det. Känns för trist med bara vitt vitt vitt på alla väggar men hur ska kan få till det med ett rutigt golv?

Dags att sätta fart, ska måla några vindskivor och sedan ta en kall dusch i huset o sen till kontoret o mingla med kunder och kollegor.

/Erika

Ps. Bild på håret blir det icke!

9 kommentarer:

Veronica sa...

Så spännande med kakel! Jag tycker det är jättebra att vara ute i god tid. Då hinner man fundera och älta och då blir resultatet ofta bättre och mer genomtänkt. Fast jag tycker det låter som du redan har en perfekt bild:)Kakel och klinker är ju inget man byter i första taget. Vi har börjat med kaklet i dagarna, kommer bilder på bloggen ikväll!

Vi hörs
Veronica

Vimsingen sa...

Bra att börja fundera tidigt så har man en del favoriter när valet ska göras. Vi får trappa idag! Helt fantastiskt.
Kram
Vimsingen

Adaras mamma sa...

Skoj att ni kommit så långt m,ed kaklet! Jag gillar den stående grå bättre än den liggande, ser lite varmare ut. Jag gillar när det inte blir för kallt i badrum! Rent färgmässigt alltså.
Ha det så skoj ikväll! Själv skall jag iväg och försöka träna bort lite träningsvärk :-)

Livet på Marbogården sa...

Oj här händer det saker, var flera inlägg att läsa....Spännande.

ColonialEast sa...

Här har det hänt grejer! Kul att följa ert bygge! Kram!!

Nordingården sa...

Så kul med nytt kakel, det gör en sådan stor förädring och egna druvor, vilken lyx, fins spegel!

Jodå, jag läser alla kommentarer men visst händer det att jag inte hinner/glömmer att besvara alla, säkrast är då via mail men.... matställen, hm, är lite dålig på det, men dagtid på en helg och en lunch utöver det vanliga kan jag rekommndera Staberg

http://www.stabergrestaurang.se/veckansmeny.asp

Lite dyare lunch än vanligt men så mysigt att sitta oh äta i en ladugård fr 1600-talet! Detta är ju några km utanför stan, kanske ni inte har bil, men bussar går nog dit med, du kan kolla det på dalatrafik.se

Inne i stan vet jag så lite om eftersom jag äter där så sällan, en nyöppnad sportresturang finns men det är kanske inte farmor så intresserad utav.. BANKEN har bra och trevlig mat med. Lycka till & Trevlig helg! Mari.

Maria sa...

Hej!

Ja, det tycker jag att ni ska göra..
Det blev ju tok bra där vi lämnade in vårat! :D

Hoppas du får en trevlig helg! Kram kram Maria

Skoogstrollet sa...

Med ett rutigt golv kanske det kan vara snyggt med vitt kakel på väggarna med en rutig bård på lämplig höjd som bryter av och återupprepar mönstret. Storleken på rutorna skulle ju kunna vara något mindre där ...

Det ska bli kul att följa fortsättningen!

Helene sa...

Val av kakel är jättesvårt.
Till tvättstugan där det inte går åt så många gör jag mina egna i keramik.
Kolla på min blogg.
Om du tittar in så kan du gärna vara med i min tävling:
http://langborgsullevidal.blogspot.com/2009/10/tavling-vinn-en-gluegun-limpistol.html