måndag 28 december 2009

Flitens lampa lyserFick ett hus i julklapp som lyser så fint och med lite nya kamera grejor blir det ju så mycket enklare/roligare att fota ännu mera.
Har läst att många njuter av julen i sitt nya hus, jobbar, åker skidor ja lite allt möjligt. Vi eller mer sambon jobbar på som en flitig myra, nästan så att han hade blåstället på på julafton. Vårat kök kommer om två månader och listan är lång på vad vi måste ha klart innan dess.


Sambon har börjat med att tömma det gamla elskåpet och börja koppla tåtar till det nya. Blir lite svårt att riva detta skåp annars som just nu står mitt i det nya köket.Så här ser nya skåpet ut med några tåtar i sig. Rätt torrt under huset hälsar han, lite kattpäls efter någon fajt, en del stockar och gamla rostiga hängrännor hittade han. Hoppas han får plats med alla roliga elmanicker han har tänkt ut.

Taklyftet sa åt mig att fotografera köket så att jag hade det dokumenterat även om jag inte ville visa det. Visst visst sa jag, men inte attans har jag lyckats få till det. Här kommer då den allra första bilden någonsin på denna blogg på vårat kök. Var snälla med era kommentarer, please!Det är så gått som helt förutom ett överskåp som redan har åkt ut i eldtunnan. Här har vi lagat mat i över två år på två kokplattor. Fattar ni att vi längtar efter det där köket?! En del som sett vårat hus på bild innan de besöker oss blir lite förvånade hur litet köket faktiskt är. Vet inte om det är en bra lurat av mig eller inte!?Så här långt har vi kommit med rivningen efter jul, det är diskhon som är kvar till höger. Eftersom sambon håller på med elen har vi bara en skvätt vatten kvar i hydroforen sedan kan vi ta bort dsikbänken med. Vi har nu ett tillfälligt bord gjort av gamla bänkskivan o någon bock.

För er som gillar att renovera gamla hus kan jag säga att det svarta nere på de gamla reglarna är någon geggamoja för att det inte skall rötna och reglarna är av finaste virke. Väggen vid socklarna är gjorde av 3,5 cm tjock råspont utan kvisthål, försök hitta det i dagens träbutiker!

Bilder där man ser kaminen som var precis vid dörröppningen till köket finns i detta inlägg från tidigare i december om man vill se lite mer hur det var innan.Detta stod i sockeln, sågen kanske eller kanske märket på själva köket?
Känns lite som IKEA kök när man ser denna lapp, det har hängt med sedan 50-talet så rätt bra kvalitet får man väl säga.Slänger in bilden på köket igen för att få lite eld i snickarbaken!
Förtydligande: Det befintliga köket är hörnet till vänster av det nya köket. Det till höger är toalett och tvättstuga i dag. Mer om köket skrev jag här.

/Erika

9 kommentarer:

Marina sa...

Imponerande att ni har stått ut i det lilla köket så länge! Kan verklgien förstå hur mycket ni längtar efter ett nytt kök, blir nog underbart.
På köksritningen ser det jättefint ut i alla fall.

Kram!

Mrs Small Town sa...

God fortsättning på Julen och ett tidigt Gott Nytt År Erika!

Det börjar närma sig ett färdigt hus ser jag :-)

Det här med små (provisoriska) kök känner jag igen. I drygt ett halvår levde vi med ett tillfälligt i ett av sovrummen på övervåningen när vi bygge ut huset i vår första etapp 2001-2003. Vattenslang som hängde i taket och ett temporärt avloppsrör genom mellanbjälklagret... Men på något sätt vänjer man sig ganska snart och tänk så kul det är att sedan få sitt NYA kök. En fröjd vill jag lova :-)


Hälsningar
Sara Small Town

Vimsingen sa...

Ingen rast och ingen ro. Med belöningen kommer sedan, jag lovar. Köket ser ut att bli jättefint!
Kram
Vilma

Taklyftet sa...

Ett försenat god jul och du får ha ett riktigt gott nytt år!
Från en riktigt slö bloggare ;-)
Jenny

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Jo vad gör man inte för att få till ett drömkök!?? vi har levt i röran sedan vi flyttade in 2006 men nu börjar ljuset i tunneln skymta och julen iår var riktigt stämningsfull. Ta hand om varandra bara, glöm inte det i allt byggande :) Kram

Tina sa...

Det ser riktigt fint ut ert Nya kök. Ska bli spännande att följa! Ja, visst är det kul att mixtra med bilder, önskar bara att det fanns mer tid. :-) Kram Tina

Elin - Ett hus till oss sa...

Så fint köket kommer bli, förstår att ni längtar nu :)

Ett gott nytt år önskar jag er i förskott, Kram Elin!

Vera sa...

Ojojoj, tyckte vårt gamla kök (som vi hade i över två år) var litet!

Men, man tänker inte på det så länge man bor i det, eller hur? Tills det närmar sig inflytt kan jag tillägga. ;-)

Kommer bli sååååå fint!!

Lycka till med allt och Gott nytt år och God fortsättning!!!

piggelin sa...

Kul att se att det flyter på i ert hur:-) Två månader kommer att gå fort så ni får ert kök:-)
Jag ville önska er gott nytt år och vila från att jobba med huset!:-) kram!