måndag 7 december 2009

Grått o tristÄnnu en grå helg men vad gör det när man kan vara inne och snickra?! Inget förutom att man kan inte fota några vettiga bilder.

Har läst på många bloggar att de väljer att vänta med att sätta in den nya dyra fina dörren och istället används skivor eller begagnade dörrar. Vi är väldigt tacksamma över att vi valde att använda den gamla dörren även i den nya dörröppningen. Sambon skulle outta upp dörren liiiite med en planka, han är kanske lite för stark för sitt eget bästa för nu har vi ett hål i dörren. Var försitkiga när ni bär på plankor med andra ord!!


Inne i huset har det äntligen hänt lite igen, har ju varit ute och grejat det sista annars. Svärfar och jag satte upp lite OSB skivor så nu får man lite mer riktig rumskänsla. I hörnet rakt fram kommer kaminen stå och jag hoppas den kommer innan köket i februari.


 Ännu en skiva, här kommer trappen upp att vara med ett förråd under till.
 
 
Förra helgen gick jag ut i skogen på lite skattjakt, kom hem med enris, kottar och mossa. Här är en krans som jag knåpade i hop och gav till våra super snälla grannar i går.

 
 Samma krans som gjorde grannen så glad att hon kom över med glögg och mjuk pepparkaka till oss på kvällen!! Tack snälla ni, alltid lika trevligt med lite fikaavbrott i snickrandet!

 
Detta var årets första krans, min favorit! Enkel att göra och enkel design, tyvärr föll den en natt med frost och frös fast i plankorna så en liten bit lossnade. Ska försöka hänga upp den för den syns inte när den står så här.Ni som sett månadsbilden såg årets julbelysning, lite annorlunda än tidigare traditionell ljusslinga. En LED slinga från Konstsmide som ser ut som en gardin blev det.
 

 Anledningen till att det är lite konstigt ljus till vänster på vindskivornaär för att sambon sitter där och spikar upp lite fina vita plankor på undersidan av taket. Man behöver ingen bygglampa när man har LED slingor på taket, lyser upp flera meter från huset så nu ser man trappan utan att behöva känna sig fram med fötterna.

Nästa sak jag hade tänkt ge mig på är murstocken, tänkte ta fram släggan till helgen och börja banka ner den.

Ha en bra arbetsvecka, koncentrar vi oss alla nu så blir den nog inte så lång som den känns för tillfället!

/Erika


4 kommentarer:

Jenny sa...

Vi hade också en "byggdörr" och de är vi evigt tacksamma för idag:) Gillar era spröjs på fönstrena, vi har ju inte köpt några ännu men håller på o kikar runt på vad vi vill ha, o de är helt klart ett alternativ till de alltför dyra som jag hittat innan!

I kväll har jag tagit mig tid o kika igenom ert husbygge ordentligt:) Så spännande o se andra som är i samma situation som en själv!

Hoppas du haft en fin måndagkväll, kram Jenny

Carina sa...

Åh vilken fin krans du gjort!! Dina grannar måste ha blivit väldigt glada över att få den. Var kan man hitta pyntet (blomman)?

Ha en bra dag o hälsa sambon:D

Kram Sofia o Carina

Jord under naglarna sa...

Så fina kransar! och vilken god granne du är!

Vera sa...

Fint! Det närmar sig.

Kram V.